Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten fel tudja használni összetört életedet, hogy jót hozzon ki belőle!

2014. szeptember 20. 03:00 - rorsy

"Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál..." (Róm 8,28)

Isten egyik legnagyobb ígérete a Bibliában a Róma 8,28: "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál...". Ez az egyik legismertebb vers a Bibliában. És ez egyik azok a versek közül, amelyeket a legtöbben félreértenek.

Mit ígér ez a vers számunkra a megújulásról és a növekedésről?

Először is azt mondja: tudjuk. Más szóval, nem találgatunk, nem reménykedünk, nem kívánjuk, nem vágyunk rá, hanem biztosan tudjuk. Ebben 100%-osan biztosak lehetünk, az életünkben is fogadhatunk rá.

De mit is tudunk? Isten mindent a javunkra fordít. Ez azt jelenti, hogy az élet nem a véletlen műve, véletlenek nincsenek. Nincs olyan, hogy rossz vagy vak szerencse. Nem a sors kezében vagyunk. Óriási rendezőelv működik minden mögött.

Tudjuk, hogy Isten irányít mindent - ha itt megállnánk, az Istent a gonoszság alkotójának mutatná be, de Isten nem a gonosz szerzője. Semmi gonosz nincs a világban, amit Isten alkotott volna. Tehát miről is van szó?

Tudjuk, hogy Isten irányít mindent, hogy a jóért együttműködjenek... Figyeld meg, hogy ez a vers nem azt mondja, hogy minden dolog jó. Nem, nem minden jó! Nagyon sok gonosz dolog van a világban. Amikor gyermekeket lopnak el a szüleiktől és szexrabszolgának adják el őket, az nagyon gonosz dolog. Amikor a világ vezetői pénzt lopnak és svájci bankszámlán tárolják őket, mialatt embereik az éhhalál szélén állnak, az nagyon gonosz dolog. Amikor az emberek megcsalják egymást, az nagyon gonosz dolog. Amikor emberek kínozzák egymást, az nagyon gonosz dolog. Számtalan gonosz dolog van a világon.

De vajon Isten tényleg tud jót kihozni a rosszból? Oh, igen, Ő tud. Mi a helyzet a keresztrefeszítéssel? Az Ő Fiának halála nagyon fájdalmas dolog volt számára. Megkínozták, leköpték, megverték és aztán keresztre feszítették Jézust. Tudott Isten ebből a helyzetből jót kihozni? Igen: Jézus lett a világ megváltója! Isten specialitása a rosszból jót kihozni.

Ez az ígéret viszont nem mindenkinek szól. "Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra szolgál..." Ez az ígéret csak azoknak szól, akik készek átadni Istennek összetört életük darabjait és azt mondani: "Istenem, szeretlek és hiszem, hogy Te az én összetört életemből valami jót tudsz kihozni. Kélek vedd át életem darabjait és rakd újra össze!"

Beszéljünk róla:

  • Életednek vagy múltadnak melyik része tart vissza attól, hogy elhidd, hogy Isten tud használni téged és a tapasztalataidat, hogy abból valami jót hozzon ki?
  • Hogyan szeretnéd, hogy használjon téged Isten? Mit szeretnél ha benned, illetve általad megvalósítana Isten?
  • Miben láttad már, hogy Isten a megtörtségedet valaki másnak a javára fordította?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.09.13)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása