Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Sose kételkedj a fényben

2014. december 01. 03:00 - magyarosijulia

„Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel tudatjuk, hogy a lelkiismeretünk és hitünk helyén van, és meg tud birkózni a világgal – és ennél még fontosabb, hogy előttetek is felemelt fejjel járhatunk. Viszont ez az utat nem emberi bölcsességgel tettük meg. Isten segített minket, hogy rá tudjunk figyelni oszthatatlanul. (2 Korinthus 1:12, MSG fordítás)

Függetlenül a körülményeidtől és az érzéseidtől, tarts ki Isten változatlan jelleme mellett!

A 2 Korinthus 1:12-ben azt olvassuk, hogy „Most, hogy a legrosszabbon túl vagyunk, örömmel tudatjuk, hogy a lelkiismeretünk és hitünk helyén van, és meg tud birkózni a világgal – és ennél még fontosabb, hogy előttetek is felemelt fejjel járhatunk. Viszont ez az utat nem emberi bölcsességgel tettük meg. Isten segített minket, hogy rá tudjunk figyelni oszthatatlanul. (MSG fordítás)

A te körülményeid nem változtatják meg Isten jellemét. Az Ő kegyelme még mindig teljes erejében van, és Ő mindig veled van, még akkor is, amikor esetleg nem érzed.

Emlékeztesd magad arra, mely tudod, hogy örökkévaló igazság Istenről: Ő jó, Ő szeret, Ő veled van, Ő tudja, hogy éppen min mész keresztül, Ő figyel rád, és jó terve van az életeddel.

Raymond Edman, Billy Graham egyik mentora egyszer azt mondta, hogy "Sose kételkedj a sötétben azzal kapcsolatban, amit Isten megígért a világosságban!"

Tehát, mit mondott Isten a világosságban, amit most kétségbe vonsz a sötétségben? Mit gondolsz, miért kételkedsz most Istenben? Emlékezz, hogy a körülményeid nem változtatják meg Isten jellemét!

Beszéljetek róla

  • Mit tanultál Istenről és az Ő szeretetéről az életed könnyebb, jobb időszakában?
  • Hogyan segíthetnek ezek az igazságok átvészelni az életed nehéz időszakait?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.24)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása