Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit gondol Isten rólad?

2015. január 29. 03:00 - Á. Bözse

"A hegyek és a halmok leomolhatnak, de az én szeretetem irántad soha nem ér véget." (Ézsaiás 54:10 GNT fordítás)

Ha nem érzed, hogy Isten szeret téged, akkor biztos, hogy nem fogsz tudni szeretni másokat. Lehetetlen szeretni anélkül, hogy megértenéd és emlékeznél arra, ahogyan Isten szeret téged.

Emlékeztetned kell magadat minden nap arra, hogy Isten mit gondol rólad - nem arra, hogy mit gondol rólad a világ, vagy mit gondolsz te magadról. Ez az, ami megszünteti a félelmeidet.

Hadd mutassak neked négy dolgot, amit Isten gondol rólad, hogy segítsen emlékezned arra, hogy miért és hogyan kell szeretni.

Isten teljesen elfogad téged.

Az életünk nagy részét azzal töltjük, hogy megpróbáljuk a szüleink, a kortársaink, vagy azok elfogadását kiérdemelni, akiket tisztelünk, irigylünk, vagy akár teljesen ismeretlen emberekét is. De fel kell ismerned, hogy Isten az elfogadás kérdését már rendezte: "Jézus ... Isten szemében elfogadottá tett minket." (Titusz 3,7 CEV fordítás). Amit Jézus a kereszten tett, teljesen elfogadottá tett téged Isten szemében - nem érdekes mit tettél, vagy mit fogsz tenni.

Isten feltétel nélkül szeret téged.

Isten nem mondja azt, hogy "szeretlek, ha" vagy "szeretlek, mert", Ő azt mondja: "szeretlek - és pont!". Nem tehetsz semmit, amivel megszűnik Isten irántad érzett szeretete, mert az ő szeretete nem azon alapul, hogy mit teszel, hanem azon, hogy ki is Ő. Az Ézsaiás 54:10 azt mondja: "A hegyek és a halmok leomolhatnak, de az én szeretetem irántad soha nem ér véget."

Isten teljesen megbocsátott neked.

Mivel Jézus meghalt a kereszten és odaadta az életét a bűneidért fizetségül, ezért neked minden megbocsáttatott. A Róma 8:1 ezt mondja: "Nincs már kárhoztatása azoknak, akik Jézus Krisztushoz tartoznak." Isten nem sorolja fel a bűneidet, hanem elengedi azokat.

Isten rendkívül értékesnek tart téged.

Két dolog van, ami értéket teremt: ha valaki birtokol valamit és ha valaki meg akarja fizetni azért az árát.

Isten gyermeke vagy és "Krisztus vett meg téged, és fizetett érted" (I. Korinthus 7:23, TLB fordítás). Jézus Krisztus az életével fizetett érted. Ennyire értékes vagy!

Amikor arra emlékezel, hogy a mindenség Teremtője elfogad téged, szeret téged, megbocsát neked, és mennyire értékel téged, sokkal jobban képes leszel arra, hogy megmutasd másoknak ezt a szeretetet és mélyebb kapcsolatokat építs ki másokkal.

Beszéljetek róla

  • Hogyan kellene annak, ahogy Isten lát téged megváltoztatnia azt, ahogyan te gondolkodsz magadról?
  • Mi tart vissza téged attól, hogy teljes mértékben szeretetteljes, elfogadó és megbocsátó legyél azokkal, akikkel kapcsolatban vagy?
  • Hogyan mutatod meg másoknak, hogy értékesek számodra?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.01.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása