Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen lesz a menny?

2015. március 31. 03:00 - angie.keyr

"Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban." (Róma 6:23)

A kegyelem az az ajándék, ami folyamatosan megkapunk, mert a kegyelem egyik előnye az örök élet. A Róma 6:23 azt mondja: "Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban."

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lesz majd a Mmenny? A Biblia ezt a négy dolgot mondja Mennyről:

  1. A találkozás helye, ahol újra együtt lehetsz azokkal a szeretteiddel, akik elfogadták Isten kegyelmét.
  2. A hely, ahol megjutalmaznak azért, akivé váltunk, és azért, ahogy másokat szolgáltunk a földön.
  3. A hely, ahol új megbízást kapunk az Istentől kapott és formált jellemünk alapján. Olyan feladataink lesznek, amiket szeretünk majd csinálni, amik során használjuk az ajándékainkat, amiket Istentől kaptunk.
  4. A megkönnyebbülés helye, ahol megszabadulunk az összes fájdalmainktól, szenvedéseinktől, szomorúságunktól, bánatunktól és gyásztól, depressziótól és magánytól.

Csodálatos hely lesz! Isten ajándéka számodra.

Egyetlen buktató van csak, el kell fogadnod. Ha kapsz egy ajándékot, de nem bontod ki, akkor az ajándék értelmetlen. Meg kell értened, hogy Jézus Krisztus mindenkinek elérhetővé teszi a kegyelem ajándékát, ugyanakkor ez speciálisan a te életedre van szabva, mert Isten pontosan tudja, hogy mire van szükséged.

Az egyik legbrilliánsabb ember, akivel valaha találkoztam Peter Drucker, az amerikai menedzsment apja. Minden amit leír, nyomtatásba kerül a Wall Street újságban. Nagyszerű ember, aki tucatnyi könyvet és tankönyvet írt. Ez az ember néhány évig a mentorom volt. Egyszer megkérdeztem tőle: "Hogyan lettél keresztény?" Azt válaszolta: "Amikor először hallottam a kegyelemről, rájöttem hogy ennél sosem fogok jobb ajánlatot kapni".

Te sem fogsz jobb annál jobb ajánlatot kapni, mint amit Isten ma ajánl számodra. Nyisd meg az életed Isten kegyelmének Jézus Krisztuson keresztül. Ez az egyetlen reménységed!

Beszéljetek róla:

  • Hogyan befolyásolja az életszemléletedet az, hogy Isten kegyelmének az örökkévalóságba nyúló előnye van?
  • Mit gondolsz, Isten miért akarja hogy elfogadjuk az ajándékát?
  • Kinek tudsz beszélni erről a legjobb ajánlatról, amit életük során kaphatnak mások?

 

*(Daily Hope by RIck Warren, 2015.03.24)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása