Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tanuld meg, hogyan szeresd munkatársaidat

2015. április 17. 08:29 - mirjam07

"Mindent szeretettel tegyetek." (1Kor 16,14 NLT ford., második kiadás)

04-10-15-Doing-Business-With-God-Learn-How-To-Love-Your-Coworkers_mini

 

Az egyik legfontosabb dolog, hogy Isten kedvét lelje benned a munkádat illetően: törődnöd kell azokkal az emberekkel, akikkel együtt dolgozol. Még akkor is, ha irritálnak, még akkor is, ha nem kedvelnek téged, még akkor is, ha kinevetnek, még akkor is, ha lenéznek a hited miatt, mindezek ellenére légy a barátjuk.

Miért olyan fontos ez a siker szempontjából? Mert az élet első leckéje, az első ok, amiért Isten téged a világra helyezett, az az, hogy tanuld meg, hogyan kell szeretni. Isten maga a szeretet és azt akarja, hogy olyan legyél, mint Ő.

Könnyű olyan embereket szeretni, akik olyanok, mint te - könnyű azokat szeretni, akikkel könnyű kijönni. Tehát ha Isten valódi szeretetre akar tanítani, ismerd fel, hogy szeretetlen emberek körébe fog helyezni.


A Biblia ezt mondja: "Mindent szeretettel tegyetek." (1Kor 16,14 NLT ford., második kiadás). "Mindent"- ez azt jelenti, hogy az irodában, az autóban, a kirándulásokon- mindenhol mindent szeretettel tegyetek. A jó hír az, hogy ez valójában nem nehéz. Könnyű alábecsülni a kedves szavak erejét, a barátságos mosolyét, a vállveregetését, az általános bókokét, a bátorító szavakét és a meghallgató fülekét.

Nagyon sok ember életét láttam megváltozni, amikor valaki figyelmet szentelt rájuk. Nincs olyan ember a világon, aki ne szenvedne figyelemhiányban. Nagyon nehéz viszont figyelmes embert találni. Pál apostol ezt írja: "Mert nincs mellettem hozzá hasonló lelkületű, aki olyan őszintén törődne ügyeitekkel, mint Timóteus..." (Fil 2,20)

Az embereknek megerősítésre, figyelemre és ragaszkodásra van szükségük. Tanuld meg, hogyan gondoskaodhatsz azokról az emberekröl akikkel együtt dolgozol, hogyan mutasd ki nekik Isten szeretetét.

"Legyetek alázatosak és kedvesek. Legyetek türelmesek egymáshoz, mivel szeretitek egymást, viseljétek el egymás hibáit." (Ef 4:2, TLB ford.)


Beszéljetek róla:


- Hogyan változnának meg a kapcsolataid, ha mindent szeretettel tennél?
- Hogyan tudnál mások érdeklődésére odafigyelni a munkahelyeden?
- Kinek van szüksége a megerősítésedre ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása