Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nehézséget okoz Istent szeretni?

2015. július 12. 03:00 - sema22

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efézusi 1:4-5, NLT fordítás)

sw-8-11.png


Nemrég bejött egy férfi az irodámba, és ezt mondta: "Keresztény vagyok, de egyáltalán nem érzem azt, hogy növekednék lelkileg. Olyan, mintha meg lennék rekedve."

Megkérdeztem: "Mit gondolsz, mi lehet a gond?"

Azt válaszolta: "Szerintem az, hogy nem szeretem Istent eléggé."

Azt mondtam neki, hogy "Nem ez a te problémád. Nem az a probléma, hogy nem szereted eléggé Istent. A te gondod az, hogy nem érted, hogy ő mennyire szeret téged."

Mindig a szeretet a válasz a szeretetre. A Bibliában azt olvassuk, hogy "Azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1 János 4: 19, NIV fordítás) Amikor azt mondod, hogy "Nem szeretem Istent.", akkor az azért van, mert nem érted, hogy ő mennyire szeret téged. 

Ahhoz, hogy megértsd életed célját és elhívását, először Isten természetét kell megismerned, megértened. Isten maga a szeretet. A szeretet a természetének az alapeleme. Isten az egyetlen oka annak, hogy a világegyetemben létezik a szeretet. A hangyák és csigák nem képesek szeretni, de te Isten képzeletében születtél, ezért tudsz szeretni.  

Az ok, amiért létezel az, hogy Isten szeretni akar téged. Életed elsődleges célja, hogy Isten által szeretve légy! Igen, nagyon fontos szolgálni, engedelmeskedni és bízni benne, de az elsődleges cél szeretni Őt. 

"Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint." (Efézus 1: 4-5, NLT fordítás)

Vésd be ezt az elmédbe: Az elsődleges feladat nem az, hogy tegyünk valamit, hanem az, hogy szeretve legyünk Isten által.  

Beszéljetek róla: 

  • Hogyan reagálsz arra az igazságra, hogy az elsődleges elhívásod az, hogy jó kapcsolatod legyen Istennel?
  • Gondold át a jelenlegi kapcsolatod Istennel. Több benne a szabály, reguláció és hagyomány, mint a szeretet?
  • Mi lenne a természetes hatása annak, hogy valaki Isten által szeretve van? Milyen hatással lenne ez a többi kapcsolatodra?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.07.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.