Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy csökkentsd a bukástól való félelmed, fogalmazd újra a félelmet

2016. március 20. 03:00 - Lilla:)

"Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (Példabeszédek 24:16/a. TEV fordítás)

Sose felejtsd el ezt az igazságot: a kudarc valószínűleg nem öl meg.

Nagyon eltúlozzuk az elbukás hatásait. Túlságosan felfújjuk a kudarc lehetőségét. Elbukni nem a világ vége. Félni az elbukástól sokkal nagyobb kárt okoz, mint az ha nem sikerül valami.

A Példabeszédek 24:16-ban azt olvassuk: "Nem számít milyen gyakran esnek el a becsületes emberek, ők mindig talpra állnak." (TEV fordítás) Még a jó emberek is megbotlanak, ők is hibáznak, ők is felfújják a dolgot.

Nem azok a sikeres emberek, akik sosem esnek el. Azok az emberek sikeresek, akik újra felkelnek és folytatják tovább. A sikeres emberek egyszerűen nem tudják hogyan kell feladni.

Hallottál már ezekről a híres kudarcokról?

  • Georges Washington a csatái kétharmadát elvesztette, a Függetlenségi Háborút viszont megnyerte és később ő lett az Egyesült Államok első elnöke.
  • Napóleon csak negyvenkettedikként végzett egy negyvenhárom fős osztályban. Utána ment és leigázta Európát!
  • 21 évesen Babe Ruthank 714 hazafutása volt, de 1330 alkalommal rontott el három ütést egymás után. Majdnem kétszer annyiszor elbukott, mint ahányszor sikerült neki a hazafutás.
  • A híres regényíró, John Creasey 753 elutasítást kapott mielőtt 564 könyvet kiadott volna.
  • Rowland Hussey Macy hét alkalommal elbukott mint kereskedő mielőtt sikerült elindítania a Macy's üzletláncot.

A nagy emberek egyszerűen csak közönséges emberek, akik különösen nagy elszántsággal rendelkeznek. Ők csak mennek tovább. Ők tudják, hogy amíg nem adják fel, addig nem buknak el.

Ez alapján kell csökkentened a sikertelenségtől való félelmedet. Újra kell fogalmaznod.

Azt gondolod, azáltal ha nem tűzöl ki magad elé egy bizonyos célt, nem buksz el. Pont hogy akkor vallasz kudarcot, ha nincs célod. Kudarcot vallasz ha nem kelsz fel újra miután elestél, ha elutasítod azt, hogy újra megpróbáld.

Az első nap az óvodában rossz sorba álltam be és ezáltal rossz csoportba kerültem. El tudod képzelni, hogy hazamentem és közöltem a szüleimmel, hogy "Elbuktam! Ez az óvoda dolog egyszerűen nem megy"? Persze hogy nem.

Tovább kell menned! Ha nem sikerül elsőre, nem olyan nagy dolog. Nem buksz el, amíg nem adod fel!

Beszéljetek róla:

  • Van valaki, akit csodálsz amiatt, ahogy a bukást kezelte? Mi teszi azt az embert ennyire csodálatra méltóvá?
  • Mi a legnagyobb kudarcod, amit eddig átéltél? Mit tanított neked?
  • Mi segít és motivál téged, amikor egy lehetséges kudarccal nézel szembe?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 03. 16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása