Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten használati útmutatót adott a testedhez

2016. április 20. 03:00 - Szíj Melinda

„Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked.”  (Példabeszédek 3,1b-2 NIV fordítás)

spiritualhealth2.jpg

Ha volna olyan orvosságom, mely bizonyítottan évekkel hosszabbítaná meg az életed, valószínűleg sokat adnál érte. De mit szólnál, ha azt mondanám, hogy keresztyénként már kezedben van a hosszú élet titkának kulcsa, méghozzá ingyen?

Isten az ő igéjében, a Bibliában lefektette az egészségmegőrzés valamennyi alapelvét. A Biblia a Teremtő útmutatása arra vonatkozóan, hogyan tartsuk karban testünket. Ahogy Dávid mondja: „Uram, te alkottad testemet; most adj bölcsességet, hogy megtarthassam törvényeidet.” (Zsoltárok 119,73 TLB fordítás). Az 5Mózesben pedig így szól: „Ezek az intelmek nem üres szavak – az életedet jelentik! Ha engedelmesen követed őket, hosszú életnek örvendesz majd a földön.” (5Mózes 32,47a NLT fordítás, második kiadás). Isten ezt ígéri: „Ha úgy jársz el az egészséged érdekében, ahogy azt én mondom neked, akkor hosszú életnek örvendesz majd.”

Mai fő igeversünk intelme: „Parancsaimat őrizze meg szíved, mert hosszú életet, magas életkort és jólétet szereznek azok neked.” (Példabeszédek 3,1b-2a NIV fordítás). Emeljünk ki néhányat e parancsolatok közül: „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj; Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet. Ne tartsd bölcsnek önmagadat; féljed az Urat, és kerüld a rosszat. Gyógyulás lesz ez testednek, és felüdülés csontjaidnak. Tiszteld az Urat vagyonodból és egész termésed zsengéjéből; akkor bőségesen megtelnek csűrjeid.” (Példabeszédek 3,5-10a).

Ezek az intelmek rávilágítanak néhány olyan tényezőre, melyeken bizonyára még nem tűnődtél el, pedig ami egészségesen tart, az nem más, mint a nyugalom, a bizalom Istenben, a becsületesség, az alázat és a nagylelkűség. Ezek a dolgok segítenek hozzá, hogy jobb legyen az egészséged, mert fizikai állapotodra befolyással van a lelki egészséged.

A mai napon szánj egy kis időt a Példabeszédek 3,1-10 igeversein való elmélkedésre, és kérd Istent, mutassa meg neked, hogyan léphetnél előbbre nyugalom, bizalom, tisztesség, alázat és nagylelkűség terén.

Beszéljünk róla:

  • Hogyan tapasztaltad meg fizikai erőnléted javulását, ahogy lelkileg érettebbé váltál?
  • Mit gondolsz, miért lényeges az alázatosság a fizikai és lelki egészség szempontjából?
  • Mit jelent számodra Isten igéjén elmélkedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.04.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása