Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy gyümölcsöt teremhess - maradj kapcsolatban Krisztussal!

2016. június 06. 03:00 - hofgartekesnoemi

"Éljetek bennem, és akkor én bennetek fogok élni. Egy ág nem tud magától gyümölcsöt teremni. Kapcsolatban kell maradjon a szőlőtőve. Ugyanígy ti sem tudtok gyümölcsöt teremni, kivéve ha bennem éltek." (János 15:4 - GW fordítás)

Közvetlenül azelőtt, hogy Krisztust keresztre feszítették volna, követőire hagyott egy tanácsot: "Éljetek bennem, és akkor én bennetek fogok élni. Egy ág nem tud magától gyümölcsöt teremni. Kapcsolatban kell maradjon a szőlőtőve. Ugyanígy ti sem tudtok gyümölcsöt teremni, kivéve ha bennem éltek." (János 15:4 - GW fordítás)

Jézus azt mondja, hogy a vele való lelki kapcsolat fenntartása éppen olyan, mint amilyen a növényeknek a tővel való kapcsolat - nem teremhetsz gyümölcsöt, nem lehet bőséges és produktív a léted, ha egyedül próbálsz küzdeni. Kapcsolatban kell maradnod vele.

A törött szárú növény ugyanis képtelen gyümölcsöt teremni. Ha nincs támogatód, nem pusztán sápadni és haldokolni kezdesz, de az életed sem lesz többé produktív - elveszítetted a lelki kapcsolatod Krisztussal.

Minden tavasszal rengeteg zöldséget és gyümölcsöt ültetek. Ha lemetszek egy hajtást, biztos lehetek benne, hogy onnan már nem fog kinőni paradicsom, vagy bármilyen más gyümölcs. A kapcsolat töretlensége elmaradhatatlan feltétele a gyümölcstermésnek. 

Milyen gyümölcsöket hozhat az életed, ha kapcsolatban marad Krisztus testével? "A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás." (Pál levele a galatákhoz 5:22.)

Nem tudom, hogy veled hogy van ez, de magamról tudom, hogy szeretnék szeretettel teltebb lenni, szeretnék többet örülni, több békességet - bármi is történik a gazdasági életben. Szeretnék kedvesebb lenni azokhoz is, akik ellenségesek velem. Szeretnék jó ember lenni. Hívő, és nem hitetlen. Szeretném megtartani az ígéreteim. Szeretnék gyengéd lenni azokkal, akik a legkevésbé sem gyengédek. És szeretnék még több önmegtartóztatást is. 

Ezt nevezzük a Lélek gyümölcsének, ez tehát a bizonyítéka annak, hogy a Krisztus testével való kapcsolatod töretlen. Ha azt látod, hogy nem növekszel ezekben... Nos, akkor vélhetőleg valahol megszakadt a kapcsolatotok.

Az Úr szerint hatalmas jelentőséggel bír, hogy ha egyedül jársz az életed útján, az nem lehet bőségesen gyümölcsöző. Krisztus testéhez kapcsolódva kell maradnunk - nekem is, és neked is. Együtt jobbak vagyunk. 

Beszéljetek róla:

  • Milyen bizonyítékok vannak arra, hogy gyümölcsöző életet élsz? 
  • Mely "gyümölcsök" tekintetében szorulsz növekedésre? 
  • Milyen előnyeid származtak abból az életed során, hogy Krisztus testével való kapcsolatod folyamatosan fennáll? 

 

* (Daily Hope by Rick Warren - 2016. Május 30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása