Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A fájdalmad gyakran Isten célját tárja fel

2016. november 14. 03:00 - FodorImi

„Isten megvigasztal minket mindig a nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat… Amikor minket nyomasztanak a terhek, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk vigasztalást nyerünk, egészen bizonyosan megvigasztalunk titeket. Aztán ti is türelemmel el tudjátok hordozni ugyanazokat a dolgokat, amelyeket mi elszenvedünk.” (2Kor 1:4/a, 6; NLT, 2. kiadás)

o-forgiveness-facebook.jpg

A fájdalmad gyakran Isten célját tárja fel a számodra. Isten mindig jóra tudja használni a fájdalmat. Ha fájdalmas helyzeten mentél keresztül, azt szeretné, hogy segíts másoknak ugyanazon a fájdalmon túljutni. Azt akarja, hogy oszd meg másokkal. Isten fel tudja használni a te életed problémáját mások javára. Tény, hogy éppen azok a dolgok, amelyeket leginkább szégyellsz az életedben, amelyek leginkább nehezedre esnek, ezek lehetnek a legnagyobb szolgálattá más ember számára.

Ki tudna jobban segíteni annak, aki éppen csődben van, mint az, aki már keresztülment a csődön? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki most a függőséggel küzd, mint az, aki már megküzdött a függőséggel? Ki tudna jobban segíteni egy speciális nevelési igényű gyermek szüleinek, mint az, aki már felnevelt egy ilyen gyermeket? Ki tudna jobban segíteni valakinek, aki elvesztette a gyermekét, mint az, aki szintén elveszítette a gyermekét?

Éppen az a dolog, amit legjobban utálsz az életedben, az az, amit Isten jóként akar használni az életedben. 

A Bibliában ezt olvassuk. „Isten megvigasztal minket mindig a nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat… Amikor minket nyomasztanak a terhek, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van! Mert amikor mi magunk vigasztalást nyerünk, egészen bizonyosan megvigasztalunk titeket. Aztán ti is türelemmel el tudjátok hordozni ugyanazokat a dolgokat, amelyeket mi elszenvedünk.” (2Kor 1:4/a, 6; NLT, 2. kiadás)

Ezt hívják megváltó szenvedésnek. Ez az, amikor valamilyen problémán, fájdalmon mások javára mész keresztül.

Ez az, amit Jézus tett. Amikor meghalt a kereszten, Ő nem érdemelte meg a halált. Azért szenvedett, hogy neked jobb legyen, hogy megmentett legyél, hogy bemehess a Mennybe.

Nagyon sokféle különböző oka lehet az életedben a problémának, fájdalomnak, szenvedésnek. Néha te hozod magadra a bajt, ami történik veled. Az ostoba döntésednek fájdalmas következménye lesz az életedben. Ha túlköltekezel, olyan dolgokat veszel meg, amiket nem engedhetsz meg magadnak, feléled a jövődet, mély adósságba kerülsz, és elveszíted a házadat, nem mondhatod, „Istenem, miért engedted meg, hogy elveszítsem a házamat?” Nem hibáztathatod Istent a te rossz döntésedért.

Másféle problémádban azonban ártatlan vagy. Más emberek vétke, butasága, fájdalma téged is megsebezhet. És az életed fájdalmas dolgai közül néhány megváltó szenvedés. Isten gyakran megengedi, hogy nehézségen menjünk keresztül, és így segíthessünk másokon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyik az a probléma az életedben, amelyről Istent kérdezed, vagy csodálkozol, hogy miért történt meg veled?
  • Hogyan használhatod a fájdalmas megtapasztalásodat mások szolgálatára?
  • Mit gondolsz, miért nem mindig jelenti ki Isten a célját a számunkra? Hogyan kellene válaszolnunk ebben az esetben?

 
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016. 11. 07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása