Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Cseréld le a pánikolásodat Isten békességére

2017. január 02. 03:00 - Anika Enikő

"Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok a lelketeknek.Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." ( Máté 11:28-30)

Nehéz az évnek egy ennél sokkal rohanóbb szakára gondolni, mint az ünnepek időszaka; amikor is készülődünk az ünnepre, rokonokat látogatunk, ajándékot vásárolunk, és gyakorlatilag szakadatlanul rohangászunk.

A karácsonyi időszak alatt lehet, hogy elénekeljük a Békesség a Földön című dalt, de legtöbben nem tapasztaljuk ezt meg.

Nos, akkor mi is az ellenszer? Egy éjszakába nyúló buli; egy pihentető tengerparti utazás; vagy egyheti alvás?

Lehet, hogy ezek az események felfrissítik a testedet, ám nem valószínű, hogy helyreállítják a lelkedet.

Amikor üres a bensőnk, akkor a kultúránk azt üzeni, hogy többre van szükségünk. Többet kell tennünk, többet menni, és többnek lenni.

Jézus viszont valami egészen mást mond.

A túlterhelt lelkünkre az ellenszer nem egy időbeosztásról szóló program vagy valami filozófia, vagy egy jó terv; hanem egy ember, aki maga Jézus.

A Biblia ezt mondja. "Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok, és alázatos szívű, és megnyugvást találtok a lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű." ( Máté 11:28-30)

Hogyan változtathatod meg, vagy cserélheted le a pánikodat Isten békességére? Ezek a versek három fontos vezérfonalat fednek fel.

  1. Jöjj Jézushoz.

Ez nem olyan dolog, mint amit csupán egyszer s mindenkorra teszel meg; hanem minden egyes napon, leszámítva azt, hogy milyen problémád van, vagy azt, hogy mennyire mély a sebzettséged vagy a sérülésed; mindezt vidd Jézushoz.

  1. Lépj kapcsolatba Jézussal.

Jézus azt mondja, hogy vele járjunk egy igában. Az iga egy darab fa, ami két ökröt egy szekérbe összefog, illetve összekapcsol. A teher így könnyebb, mert a két ökör osztozik a terhen. Jézus nem akarja, hogy mindenféle terhet te magad hordozz, mert nem így, és nem erre lettél teremtve; hanem azt akarja Jézus, hogy legyünk vele egy igában, és hogy osszuk meg vele a terhünket.

  1. Hagyd, hogy Jézus megváltoztasson.

Jézus szeretné, hogy tanulj tőle, és amint ezt teszed, ennek folyamatában megváltoztat téged. Például a Máté evangéliuma 11. fejezetében azt mondja, hogy alázatosabbakká és gyengédebbekké szeretne tenni bennünket. Lehet, hogy azt gondolod, a valódi békességhez vezető út inkább a nagyobb kitartásról és ellenállásról szól.

De Isten tudja, hogy mi okozza a feszültséget az életedben. Ő tudja, hogy az alázatosság és a gyengédség az ellenszere a kétféle, legnagyobb feszültségfokozó dolognak az életedben, az arroganciának és az agressziónak. Jézus szeretne felkínálni egy jobb utat, de ehhez tanulnod kell tőle. Hagynod kell, hogy  megváltoztasson.

A Biblia ezt mondja az Ézsaiás próféta könyve 26. fejezetének 3. versében. "Megőrzöd őket teljes békességben, mert a szívük állhatatosan bízik benned."

Belefáradtál abba, hogy tele vagy feszültséggel? Kész vagy arra, hogy a Jézustól jövő, igazi békességed legyen?

Neked kell ezzel élned. Ingyen ajándék ez a számodra

Ha szeretnél megtudni többet, vagy szeretnéd ingyen ezt az ajándékot, akkor nézd meg ezt az oldalt. pastorrick.com/know-god.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Melyik a legjelentősebb esete a kialakuló stressznek, feszültségnek az életedben?
  • Mit gondolsz, miért játszik fontos szerepet az alázatosság és a gyengédség, az aggódás és az aggodalom csökkentésére az életünkben?
  • Ki az, akit ahhoz tudsz segíteni a héten, hogy felfedezze azt a békességet, amit csupán Jézus tud megadni?

*By Rick Warren, 2016.12.26

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása