Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten Szava segít újrakezdeni

2017. február 15. 03:00 - kennedymárti

„Isten „újjászült” bennünket az igazság üzenete által” (Jakab 1:18a, NIV fordítás).

Isten Igéjét használja arra, hogy egy új fejezetet nyithass az életedben.

Isten Igéje nélkül sosem nyerhetnénk megváltást, nem lenne célunk a Menny, nem hallottunk volna Jézus kereszthaláláról, nem tudnánk, mi Isten célja az életünkkel.

A Biblia nélkül nem tudjuk megismerni Istent.

Isten mindent nekünk akar adni – de ez az ő Beszédével kezdődik. A Biblián keresztül Isten újjáformál minket. Amikor úgy érzem, már nagyon fogytán van a türelmem, akkor Isten a Bibliát használja arra, hogy egy új lendületet adjon a folytatáshoz, egy újabb lehetőséget. A Biblia úgy nevezi ezt, hogy „újjászületni”. A Jakab 1:18a-ban, a Biblia azt mondja, „Isten „újjászült” bennünket az igazság üzenete által” (NIV fordítás).

A Bibliát sokszor egy maghoz hasonlítjuk. Amint a Biblia szava gyökeret ver a szívedben, elkezd kihajtani, növekedni, majd gyümölcsöt teremni. Isten Szava teszi ezt és a célja, hogy megjobbítsa az életedet.

Jézus a János 6:63b-ben úgy beszél az Igéről, hogy „Azok a dolgok, amiket mondtam nektek, telve vannak élettel és a Szent Lélekkel” (NIV). Isten Szava nem közönséges szavak leírva egy papírlapra. Élettel és szellemmel vannak tele. Lelki ereje van. Az Ő Szava társadalom- és történelem-formáló erővel bír. A lehetetlent is véghezviszi. Megváltoztathatja az életedet.

D.L. Moody, az ismert chicagoi lelkipásztor 100 éve azt mondta, „A Biblia nem azért adatott a kezünkbe, hogy tágítsa az értelmünket; hanem azért, hogy megváltoztassa az életünket.”

Vajon neked milyen változásra van szükséged? Életed mely területét érzed erőtlennek a változásra?

A Biblia azt mondja, Isten Szava képes olyan dolgokon változtatni, amiket magadtól képtelen lennél.

Tedd Isten Szavát mindennapi életed részévé és készülj fel a lehetetlenre!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Régóta vagy keresztény? Milyen gyümölcsöket teremtél a Jézussal való kapcsolatodnak köszönhetően?
  • Szerinted Isten Szava miért tud megvátoztatni életeket?
  • Mi az a lehetetlen dolog, amit szeretnél, hogy Isten megvalósítson az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017. 02.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása