Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan néz ki egy napi csendesség?

2017. március 02. 03:00 - daniella_89

“A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut“ (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)


Csendességet tartani olyan, mint bármilyen más tevékenységet folytatni az életben - legalább egy dolgot figyelembe véve. Ahhoz, hogy sikeres legyen, segít, ha van egy terved. A Biblia azt mondja: “A szorgalmas tervei biztosan bőséghez vezetnek, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut“ (Példabeszédek 21:5, ESV fordítás)

Ha még sosem tartottál csendességet, valószínűleg nincs egy egyszerű, jó terved arra, hogyan csináld. Bármilyen tervet készítesz, fontos az egyszerűség. Ha bonyolítod, nagyobb valószínűséggel térsz majd el a témától. Minden, amire tényleg szükséged van egy célravezető csendességhez, az a Biblia, egy jegyzetfüzet, és talán néhány csendes dicsőítő dal, vagy énekeskönyv.

Szóval hogyan is néz ki egy csendesség?

Először is, légy csendben az ÚR előtt. A Biblia ezt Istenre való várásnak nevezi. Kezdésként egyszerűen leülsz, és elcsendesedsz.

Másodszor, imádkozz röviden. Indíts egy rövid bevezető imával. Kérd Istent, hogy nyissa meg az elmédet, és vezessen. Kérd, hogy tisztítsa meg a szívedet.

Olvass lassan egy részt az Írásokból. Itt kezdődik az Istennel való beszélgetés. Elkezd beszélni hozzád az Igéjén keresztül, aztán te szólsz Hozzá imádságban. Olvasd lassan a Bibliát. Ne próbáld túl gyorsan olvasni, vagy túl sokat egyszerre. Minél lassabban olvasod a Szentírást, annál jobban rá vagy kényszerítve, hogy átgondold, amit olvasol.

Elmélkedj az Igén. Tölts némi időt azzal, hogy megrágd, amit Isten mond neked. Rágd meg az igét, ahogyan a tehén kérődzik. Tépelődj, és birkózz meg vele az elmédben. Sok nagyszerű módszer van az Igén való elmélkedésre. Meghatározott ötleteket találhatsz arra, hogyan elmélkedj a Biblián a könyvemben, a Rick Warren’s Bible Study Methods -ban.

Írd le, amit felfedeztél. Amikor Isten beszél hozzád az Igéjén keresztül, törődj annyira a szavával, hogy leírod. Az írás képessé tesz bennünket arra, hogy emlékezzünk arra, amit Isten mondott nekünk, és rögzíthessük a felfedezéseinket.

Imádkozz újra. Légy csendben. Kérd Istent, hogy mutassa meg neked Igéjét. Beszélj Istennek arról, amit Ő mondott neked. Mondd el neki, mit gondolsz arról, amit Ő szól. Beszélj neki minden másról, ami a fejedben van.

Nem csak egy mód van arra, hogy csendességet tarts, de egy ehhez hasonló terv követése út egy kielégítő áhítat kezdetéhez.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Gondoltál már arra, hogy a csendesség egy intim párbeszéd Istennel? Miért vagy miért nem?
  • Milyen zavaró tényezőket kell felszámolnod annak érdekében, hogy elcsendesedj?
  • Miért nehéz néha az, hogy lassan olvasd a Bibliát és elmélkedj azon, amit mond?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.02.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása