Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szerető szív és a kemény páncél

2017. április 30. 00:00 - Anika Enikő

"Az ember bölcsessége türelmet szül; valakinek a dicsőségére vall az, ha szemet hunyunk a támadáson."  (Példabeszédek 19:11, GNT fordítás)

kezekalulfelul.jpg

A tegnapi áhítatban arról volt szó, hogy nézzünk az emberek magatartása mögött meghúzódó fájdalomra; és láttuk, hogy a sértettséget hordozó emberek sértegetnek.

Ám nem állhatunk meg itt. Meg kell tagadnunk azt, hogy támadva érezzük magunkat. Az érzelmi és a lelki érettséged nagyban attól függ, ahogyan azokkal bánsz, akik rosszul bánnak veled. Megpróbálsz bosszút állni azon, aki rosszul bánik veled? Ha megütnek, visszaütsz? Ha megsértenek, akkor visszasértesz? Ha a válaszod igen, akkor nem vagy különb náluk.

A Biblia ezt mondja:  “Vigyázz a szádra és a nyelvedre; megóvod magad sok-sok fájdalomtól.” (Példabeszédek 21:23, GNT fordítás) Amikor személyesen a kapcsolatunkat érinti, Isten azt mondja: “ Ne bántódj meg oly könnyen; tanuld meg túltenni magad rajta.”

Eképpen imádkozz: “Istenem, adj nekem szerető szívet és kemény páncélt.” A legtöbbünk pont az ellenkezője vagyunk; vékony a páncélunk és kemény a szívünk.

Amikor valaki faragatlan veled, behúz eléd az úton, vagy goromba veled, ne hagyd hogy zavarjon az ilyen; ne válj kedvetlenné ezek miatt; hisz tudod, hogy az illetőnek csupán rossz napja van. Vastagabb páncélt kell növesztened ezekhez

A Biblia ezt mondja: ‘Az ember bölcsessége türelmet szül; valakinek a dicsőségére vall az, ha szemet hunyunk a támadáson.’  (Példabeszédek 19:11) Amikor megérted, az emberek háttérben húzódó dolgait és a jelenlegi körülményekhez, akkor könnyebb kegyelmesnek lenni hozzájuk

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehetsz megértéssel egy ember felé, akinek ismered a háttér körülményeit és ez hogyan segít neked abban, hogy ne érezd magad megsértve oly könnyedén?
  • Mit ért a Biblia ez alatt: "Az ember bölcsessége türelmet szül; valakinek a dicsőségére vall az, ha szemet hunyunk a támadáson." (Példabeszédek 19:11)

 

* ( Daily Hope By Rick Warren, 2017.04.23 )

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.