Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Fogadd el és ápold a testedet is!

2017. július 01. 03:00 - daniella_89

“Te alkottad egész valómat; te formáltál anyám testében. Dicsőítelek, mert bámulatosan és csodálatosan alkottál meg engem. Amit tettél, az csodálatos. Ezt nagyon jól tudom.” (Zsoltárok 139:13-14, NCV fordítás)

girl_mirror940.jpg

Isten bámulatosan és csodálatosan alkotott meg Téged! A Zsoltárok 139:13-14 azt mondja, “Te alkottad egész valómat; te formáltál anyám testében. Dicsőítelek, mert bámulatosan és csodálatosan alkottál meg engem. Amit tettél, az csodálatos. Ezt nagyon jól tudom.” (NCV ford.)

Isten szemében te egy művészi alkotás vagy. Ő nem kritikusan tekint rád, hanem nagy szeretettel. A testünk az Ő keze munkája.

Ha tudjuk ezt az igazságot, akkor mi a helyes hozzáállás a testünkhöz? Az, hogy elfogadjuk és ápoljuk.

A testünk fitten és jó formában tartása a szellemi és lelki életünkhöz is szorosan kapcsolódik. Isten alkotta a tested, Jézus meghalt érte, és a Szent Lélek lakik benne. A tested Krisztushoz kapcsolódik és egy napon feltámad majd. Egy nap Isten felelősségre von, hogyan viseltél gondot a testedről.

De Ő nem hagy magadra ezzel. Ő veled van minden egyes lépésednél, amit a fitt és egészséges élet felé vezető úton teszel.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten adta neked azt a testet, amelyre szükséged van ahhoz, hogy a célodat és küldetésedet beteljesítsd itt a Földön. Ha erre gondolsz, akkor az hogyan változtatja meg azt, ahogy a testedet látod?
  • Ha nem fogadod el a testedet, akkor azzal azt mondod Istennek, “Istenem, hibáztál!” Mit kellene inkább mondanod a testeddel kapcsolatban Istennek?
  • Mik azok az erősségeid, amiket Istentől kaptál? Mit tudsz tenni ezekkel Isten dicsőségére?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása