Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A becsületességed jelzi a hűségedet

2017. július 05. 03:00 - magyarosijulia

„Aki a kis ügyekben hűséges, hűséges lesz a nagy dolgokban is; aki nem becsületes a kis ügyekben, nem lesz becsületes a nagyokban sem." (Lk 16:10 TEV fordítás)

Manapság egy nagyon gyakori mondás a következő: amit a magánéletedben teszel, ahhoz senkinek semmi köze! Tulajdonképpen, pont de! Amit a magánéletedben teszel – zárt ajtók mögött, vagy más emberek látószögén kívül –, az építi és fedi fel az igazi jellemedet. Isten pedig ugyanolyan tisztán látja, mint azokat a dolgokat, melyeket nyilvánosan teszel.

Valójában, azok az apróságok, melyek láthatatlanok, Isten nyilvánosan adott áldásainak a magjai. Nem oszthatod részekre az életedet, mondván: Becsületes vagyok a nyilvános életemben, csak épp a magánéletemben nem. Fogadni merek, hogy most rögtön tudnál listát írni olyan közszereplőkről, akik így próbáltak élni, mégis az eredmény az lett, hogy a személyes meggondolatlanságukból a heti botrány lett vagy a személyes hanyatlásuk. Bármit is mondanak, minden vezető, aki nem becsületes a kis dolgokban, nem lesz hűséges a nagyokban sem!

Jézus azt mondja: „Ha nem voltál hűséges azzal, ami másé, ki fogja neked adni azt, ami a tiéd?" (Lk 16:12 TEV fordítás).

Évszázadokig, mindenki, aki megtanult egy képességet, elsajátított egy iparágat vagy hivatást, inaskodással tanulta meg. Ha szerelő alartál lenni, egy másik szerelőnél inaskodtál és az ő vállalkozásában dolgoztál, mielőtt elkezdhetted a sajátodat.

Ez az inaskodás elve az életed minden területén alkalmazható. Alkalmazható arra, hogy miként használod más emberek pénzét, tulajdonát és még mások szolgálatát is, mielőtt Isten saját szolgálatot ad neked.

Mielőtt Istentől saját szolgálatot kaptam, ifjúsági lelkészként szolgáltam másvalaki gyülekezetében. Isten figyelte, hogy hogyan viszonyultam a dolgokhoz; próbára tette a becsületességemet. Be kellett bizonyítanom a hűségemet abban a szolgálatban mielőtt Isten megengedte volna, hogy a Saddleback Church szolgálatába fogjak.

Ha valaki kölcsön adja az autóját, mennyire vigyázol rá? Ha egy család megengedi, hogy a házukban vakációzz, ugyanúgy gondját viseled, mint a saját házadnak? Isten figyeli és próbára teszi a becsületességedet, és megfelelőképpen fog megjutalmazni is!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi változna meg az életedben, ha arra gondolnál, hogy Isten melletted áll, és figyeli, hogy hogyan viselkedsz a magánéletedben?
  • Melyek azok a kis dolgok, melyeket Isten rád bízott? Hogyan mutattál hűséget azoknak a használatában?
  • Hogyan tudhatod, hogy miként kellene viselkedned bármilyen adott helyzetben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.06.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.