Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan legyél egyedi és hatékony

2017. szeptember 20. 03:00 - Anika Enikő

“ Mert az ő kezeinek az alkotásai vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” ( Efézus 2:10, GNT fordítás)

Ha szeretnéd megtudni, hogy mi Isten terve az életeddel, akkor meg kell nézned, mi az, amiben jó vagy. Miért áldana meg Isten bizonyos ajándékokkal, képességekkel és tehetséggel, ha nem azért, hogy használd őket. Pazarlás lenne azokat elvesztegetni.

Isten szellemi-lelki ajándékokkal, szívvel és szenvedéllyel, képességekkel és tapasztalatokkal áldott meg, amelyek egyedivé tesznek. Ha elgondolkodsz arról, hogy Isten milyennek formált meg, akkor ez irányt mutat, hogy merre haladjon az életed. Kérdezd meg magadtól, “Miben vagyok jó? Mit szeretek csinálni? Mi a szenvedélyem? Mit tartok izgalmasnak és mi az, ami untat? Mi az, amiben megerősítést kapok mások részéről? Hogyan használhatja Isten ezeket a képességeket az Ő királyságának az építésében?”

Az Efézus 2:10-ben ez áll: “Mert az ő kezeinek az alkotásai vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” Az a kifejezés, hogy “Isten kezének az alkotásai” a görögben a “poema” szó, s ebből származik a “poéma” (vers, költemény) szavunk. Egy Isten által alkotott költemény vagy. Egy műalkotás. Egyedi, és nincs hozzád senki hasonló!

Azonban az élet többről is szól, mint hogy egyediek vagyunk. Isten azt akarja, hogy ne csak egyedi, hanem hatékony is legyél. Azért tervezett olyanná, amilyen vagy, hogy jó dolgokat tegyél. Még mielőtt megszülettél, Isten kiválasztott egy feladatra. Ezt mondta: “Megteremtem ezt az embert bizonyos ajándékokkal, képességekkel, tálentumokkal, és megengedem neki, hogy számos jó, olykor fájdalmas, néha pedig a jellemét formáló dolgokon menjen keresztül. Mindezeket a dolgokat azért teszem az életében így együtt, mert valami olyan dolgot akarok elvégezni a világban, amit csak ő végezhet el.”

Isten azért váltott meg, hogy szolgáljunk. Szolgálni azt jelenti, hogy használod a tálentumaidat és az ajándékaidat, hogy segíts másokat. Az életed beteljesedése pedig az, hogy azzá és olyanná leszel, amilyenné Isten akarta, hogy legyél.

A Biblia ezt mondja: “Isten közületek mindenkinek valamilyen speciális képességeket adott; fontos, hogy használjátok ezeket, hogy segítsétek egymás.” (1 Péter 4:10, TLB ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha még soha nem tetted eddig, akkor itt az idő, hogy megnézd és elgondolkodj, hogy mik a szellemi-lelki ajándékaid, miért lelkesedsz szívből, mik a képességeid, milyen a személyiséged és a tapasztalataidat, amelyeket Isten azért adott, hogy egyedivé tegyen.
  • A jelenlegi szolgálatodban hogyan használod mindezeket?
  • Mit gondolsz, Isten milyen álmot adott neked? Mit gondolsz, Isten hogyan tudná használni a képességeidet és a tapasztalataidat, hogy ez az álmod megvalósuljon?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.09.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása