Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten felhasználhatja a próbákat, hogy szabaddá tegyen

2017. október 27. 03:00 - FodorImi

„Megengedted, hogy a foglyul ejtőink lába a nyakunkon legyen, aztán tűzön és vízen mentünk át, de végül kivezettél a szabadságra.” (Zsoltárok 66:12, NAB fordítás)

forest-1031022_1280.jpg

Az életben kétség nélkül szembesülni fogsz megpróbáltatásokkal.

Isten azonban arra fogja használni ezeket, hogy szabaddá tegyen.

Tény, hogy néha amitől mások azt várják, hogy szolgaságba döntsön, azt Isten arra használja, hogy felszabadítson. Arra használja, hogy szabaddá tegyen mások elvárásaitól és véleményétől.

A Biblia ezt így mondja: „Megengedted, hogy a foglyul ejtőink lába a nyakunkon legyen, aztán tűzön és vízen mentünk át, de végül kivezettél a szabadságra.” (Zsoltárok 66:12, NAB fordítás)

Isten azt akarja, hogy szabad legyél. A Biblia azt mondja, hogy az igazság szabaddá tesz. Az igazságnak azonban gyakran igen magas az ára.

Négy évvel ezelőtt a legfiatalabb fiam meghalt. Lehet, hogy hallottad a történetet. Egész életében mentális zavarokkal küzdött. Az értelme zavaros volt, de a szíve gyengéd, érzékeny.

Az a nap volt életem legszörnyűbb napja, mikor eldobta az életét. Sohasem fogom elfelejteni.

Aztán a dolgok még rosszabbra fordultak. A Sátán megpróbált előnyt kovácsolni belőle a maga javára. Teljes erővel jöttek a kritikusok, és borzasztó dolgokat mondtak a családunkról. Láthattad őket a TV-ben, újságokban, blogokban. Ünnepelték a fiam halálát, és nevettek rajta. Brutálisan, nyilvánosan és folyamatosan. Maga a pokol volt, amin keresztül mentem.

Isten azonban velem volt ennek az útnak minden lépésénél. Ebben az időszakban valaki megkérdezte tőlem, hogy vagyok, és azt válaszoltam, „Őszintén mondom, félelem nélkül érzem magam.”

Nem féltem. Egy gondolatot forgattam magamban: „Sátán, ez minden, amit rám tudsz dobálni? Ezek a kritikusok a legjobbjaid? Ez a legtöbb, amid van?”

Többé semmitől sem félek. Egyetlen valakinek a figyelméért élek. Néha Isten a kemény időket használja, hogy leszoktasson, ne függj mások jóváhagyásától. Nincs arra szükséged ahhoz, hogy boldog légy.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Hogyan használta Isten a fájdalmat, hogy megszabadítson valamitől?
  • Milyen hatással van rád mások jóváhagyásának az igénye?
  • Miért olyan felszabadító az igazság?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2017.10.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása