Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten fel tudja használni a Lélek által irányított vágyainkat, hogy vezessen minket

2017. november 28. 03:00 - magyarosijulia

Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13)

Amikor Isten útmutatását szeretnénk az életünkben, félre kell tennünk a vágyainkat, hogy őszintén tudjuk mondani: Istenem, hajlandó vagyok úgy tenni, ahogy Te akarod – bármit is akarsz, az az én akaratom is.

Aztán így folytathatjuk: Istenem, segíts megtudnom az akaratodat azáltal is, hogy olyan vágyakat adsz nekem, melyek egyik vagy másik irányba vezetnek. Néhányan nem akarják ezt megtenni, mert azt gondolják, hogy ha valamire vágynak, akkor az biztos Isten akarata ellen van. Ez viszont nem igaz! Isten fel tudja használni a Lélek által irányított vágyainkat, hogy általuk is vezessen minket. A Zsoltárok 37:4-ben ezt írja: „Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit!" Ha tényleg arra törekszel, ami Isten szemében kedves, akkor a vágyaid is abba az irányba fognak vezetni.

Honnan tudod, hogy helyes vágyaid vannak? „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja." (Jakab 1:5). Szólj így: Uram, adj nekem helyes vágyakat, hogy a helyes dolgokat cselekedjem!

Amikor egy nehéz döntés előtt állsz, először valld meg a bűneidet és békülj meg Istennel. Aztán kötelezd el magad a döntésed mellett és addig imádkozz, amíg „semleges" leszel a döntéssel szemben. A harmadik lépés megkérni Istent, hogy mutassa meg akaratát azáltal, hogy vágyat ad iránta: Uram, add meg a vágyakozást a helyes döntésre! Emlékezz: Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően." (Filippi 2:13).

Honnan tudhatod, hogy egy vágy Istentől származik-e vagy sem? Az egyik legjobb próbája az idő. Abból állapíthatod meg, hogy egy vágy Istentől való, ha időd adsz és imádkozol: Istenem, ha ez a vágy tőled való, erősítsd meg bennem! Ha pedig nem tőled származik, kérlek, vedd el tőlem! Helyénvaló ez a kérés – egyszerűen kérd Istent, hogy tegye meg!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Melyek azok a vágyaid, melyekről úgy gondolod, hogy Istentől származnak? Miért gondolod így?
  • Mit jelent „semlegesnek" lenni egy döntéssel szemben, amit meg kell hoznod?
  • Amikor döntés előtt álltál, adtál elég időd, hogy megláthasd, hogy a vágyaid megerősödtek vagy kialudtak idővel? Mi történt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása