Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen fajta célokat áld meg Isten?

2018. március 03. 03:00 - Lilla:)

„Amikor esztek vagy isztok, vagy bármit csináltok, mindig Isten dicsőségére tegyétek." (1Korinthus 10:31, CEV fordítás)

Nem minden célod jó, vagy olyan, amire Isten áldását várhatod.

Szóval, honnét is tudhatod milyen célokat áld meg Isten? Tedd fel magadnak a következő kérdéseket:

A célom Isten dicsőségére lesz?
Milyen cél hoz dicsőséget Istennek? Bármelyik, ami arra késztet, hogy jobban bízz benne, jobban függj tőle, jobban szeresd őt, jobban szeress másokat, szolgáld Istent, szolgálj másokat és önzetlenebb légy.

A Biblia azt mondja az 1Korinthus 10:31-ben: „Amikor esztek vagy isztok, vagy bármit csináltok, mindig Isten dicsőségére tegyétek." (CEV fordítás). Bármely tettünkkel dicsőíthetjük Istent. Még a szemét kihordásával, a mosogatással, egy dolgozatra való tanulással is őt dicsérheted. Hogyan? Úgy, hogy a megfelelő motivációval teszed: hálaadással. Ha azt akarod, hogy az életed Isten dicsőségére legyen, akkor a céljaidnak ebben kell segíteniük.

A céljaimat a szeretet motiválja?
Isten nem áld meg olyan célt, amit a kapzsiság, irigység, bűn, félelem vagy büszkeség motivál. Azonban megáldja azt, amelyet az az iránti vágy irányít, hogy kimutasd szereteted iránta és mások iránt, hiszen az élet arról szól, hogy megtanuljuk hogyan kell szeretni.

Miért is olyan fontos, hogy a céljaid a szereteten alapuljanak? Mert ha szeretet nélküli állítasz célokat, akkor az embereket is tárgyakként fogod kezelni. Egyszerűen csak át fogsz rajtuk hajtani, hogy elérd a célod. Átrohansz a házasságodon, a barátaidon és más embereken ahogy egyre feljebb mászol a sikerhez vezető létrán. Isten azt mondja: „Nem! Az egészet rosszul csinálod. Ez nem az elismerésekről szól. A kapcsolatokról szól az egész! Arról szól, hogy megtanuld, hogyan kell szeretni."

„Mindent szeretetben cselekedjetek." (1Korinthus 16:14). Az első számú cél az életedben az kell legyen, hogy megtanulj igazán szeretni: a családod, a szomszédaid, az antipatikus embereket, és azokat, akiket nehéz szeretni. Ez tesz Istenhez hasonlóvá, hiszen Isten a szeretet.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen célokat állítottál fel magadnak erre az évre? Hogyan tudod ezeket a fenti két kérdés alá rendelni?
  • Hogyan változik meg a hozzáállásod a napi rutinfeladatokat illetően, amikor ráébredsz, hogy minden tetted Isten dicsőségére lehet?
  • Életed apró pillanatai hogyan járulnak hozzá céljaid nagyobb képéhez, hogy elérd azt, amit Isten tervezett számodra?

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.02.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása