Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Akarnod kell meghallani Istent

2018. április 18. 03:00 - Anika Enikő

Keresni fogod újra az URat, a te Istenedet; és megtalálod, ha teljes szívvel és lélekkel keresed.” ( 5 Mózes 4:29, GNT fordítás)

Nem fogod meghallani Istent, hacsak nem akarod igazán hallani Őt. Nem azt mondom, hogy ez egy lehetőség, vagy hogy klassz lenne; hanem azt, hogy szükséges!

Istennek az álmai nem vonatkoztathatók az életedre, ha vitatni akarod őket. Isten látása nem vonatkoztatható az életedre akkor, ha meg akarod azt beszélni. Isten nem mondja meg, miért teremtett erre a Földre, már csak azért sem, hogy ne tudd azt mondani, hogy: Hadd gondolkozzam el erről.”

Nem! Szükségnek kell lennie. Azt kell mondanod, hogy: „Tudnom kell miért vagyok itt. Tudnom kell mit akarsz, hogy mit kezdjek az életemmel. Hallanom kell a hangodat. Meg kell kapnom a te látásodat."

Dávid király a Zsoltárok könyvében ezt írja: Minden vágyam, hogy akaratod teljesítsem, Istenem.” (Zsoltárok 40:8) és „Amit mindenek előtt és mindenkor akarok, vágyódni törvényeid után.” ( Zsoltárok 119:20, GNT fordítás).

Dávid szenvedélyes volt abban a kinyilatkoztatásában, hogy legfőképpen Istent akarta tisztelni. Engedelmesnek lenni és követni Istent nem csupán egy opció volt számára, hanem az egyetlen dolog, amit Dávid meg akart tenni. Ilyen szavakat használt, amikor kereste Istent: „vágyódom”, „sóvárgom”, „éhezem” és „olyan vagyok, mint a szarvas, aki epedezik a víz után”.

Amikor ilyen kétségbeesetté válsz, akkor meg fogod hallani Istent.

Sokan beszélnek Istenhez, de nem hallják meg őt. Számukra az imádság monológ; ám ha csak monologizálás van, akkor az nem kapcsolat. Olyan ez, mintha tegyük föl, hogy összeházasodom a feleségemmel és beszélek hozzá, ám ő soha nem beszél hozzám. Az nem kapcsolat; hisz szükség van a beszélgetésre. Olyannyira fontos meghallani Istent és hagyni, hogy beszéljen hozzánk, mint imádságban beszélgetni vele. Hogyan történik ez? Először is mindennél jobban kell akarnod.

Az 5 Mózes 4:29 ezt mondja: Keresni fogod újra az URat, a te Istenedet; és megtalálod, ha teljes szívvel és lélekkel keresed.”  (GNT fordítás). Ez garantált!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:
 
  • Mik azok a dolgok, amiket leginkább szeretnél az életben? Az életed miképpen tükrözi ezt a vágyakozást?
  • Hogyan fejleszted a szenvedélyt - vagy nagyobb szenvedélyt - Istenért az életedben?
  • Amikor vezetésért imádkozol Istenhez, milyen a magatartásod? Kész vagy engedelmesen válaszolni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.