Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hűnek lenni a kevesen

2018. május 05. 03:00 - Anika Enikő

“Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” (Lukács 16:10)

 

Isten apró dolgokat használ arra, hogy tesztelje a becsületességed. Azt gondoljuk, hogy az életben a nagy dolgok tesznek vezetővé valakit – ám ez nem így van. Az élet adta nagy krízisekben mutatkozik meg a vezetőség; ám a vezetőség nem az élet nagy dolgaiból építkezik; hanem a kis és apró dolgokban épül. Ez az ahol a becsületesség felüti a fejét – azokban a dolgokban amiket senki nem lát; azokban a dolgokban amik a színfalak mögött történnek; és az élet apró, nem látható, és nem látványos alternatíváiban, amikor a helyes és a megfelelő dolgot teszed, annak ellenére is, hogy soha senki nem fogja látni.

A hűség megkívánja, megköveteli a becsületességet; és Isten a kis dolgokban teszteli a becsületességed.

A Lukács 16:10-ben Jézus mondja: “Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” Azt mondja, hogy a nyilvános áldásaidat, a nem látható, ajtók mögötti becsületességed határozza meg.

Minden alkalommal, amikor egy politikus botrányba keveredik, akkor számíthatsz arra, hogy a védői a következőkkel állnak elő: “Igazából nem számít milyen a magánélete.” Hallottad ezt valaha? A magánéletének semmi köze nincs a vezetői pozíciójához. Mindennek köze van ahhoz, hogy ő vezető. Mert ha a férfi hazudik a feleségének, akkor hazudni fog a választópolgárainak. Higgy nekem! Ha hazudik annak a személynek, akinek ezt mondta: “Míg a halál el nem választ” akkor becsap téged, mint szavazóját. Számíthatsz erre!

Mint vezetőnek, a nyilvános áldásaim, a nem látható, ajtók mögötti becsületességből és tisztességből erednek, amiket soha senki nem fog látni. Nyilvános áldásaid, a magán, ajtók mögötti becsületességből és tisztességből erednek, amiket soha senki nem fog látni. Isten kis dolgokat használ arra, hogy tesztelje a becsületességed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen apró dologgal bízott meg Isten, hogy becsületesen végezz, vagy intézz el?
  • Különbséget teszel az “apró” és a “nagy” dolgok között? Isten hogy szeretné, hogy bánj ezekkel?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása