Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten mindenkinek felajánlja a megváltás ingyenes ajándékát

2018. június 06. 03:00 - K. Juc

„Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – kinyilvánítja rólunk, hogy «nem vagyunk bűnösök» –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És pontosan ugyanígy mindannyian megmenekülhetünk, ha Krisztushoz jövünk, nem számít, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk ezidáig." (Róma 3:22, TLB fordítás)

516453-istock-620370582.jpg

A Bibliában több mint 7000 ígéret van Istentől számodra. Ezek olyanok, mint az üres csekkek, amelyek arra várnak, hogy beváltsák őket. Ugyanakkor minden ígérethez tartozik egy feltétel is.

A Biblia leghíresebb ígéretében, a János 3:16-ban Jézus azt mondja nekünk, hogy „Mert Isten annyira szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy bárki, aki hisz Benne, ne vesszen el, hanem örök élete legyen.” (NKJV fordítás). Isten megígéri, hogy nem veszünk el, ha hiszünk benne. Isten ingyenes ajándéka, a megváltás mindenkinek fel van ajánlva. Nem számít a vallásod vagy a kulturális háttered. Jézus Krisztus meghalt érted.

Hogyan kapjuk meg ezt az ingyenes ajándékot?

A Biblia ezt mondja: „Isten azt mondja, hogy elfogad és felment bennünket – kinyilvánítja rólunk, hogy «nem vagyunk bűnösök» –, ha bízunk Jézus Krisztusban, hogy elveszi a bűneinket. És pontosan ugyanígy mindannyian megmenekülhetünk, ha Krisztushoz jövünk, nem számít, hogy kik vagyunk vagy milyenek voltunk ezidáig." (Róma 3:22, TLB fordítás).

Az igaz, hogy bárki elismerheti Jézus létezését, viszont az egyetlen módja annak, hogy a mennybe jussunk az, hogy belé helyezzük a bizalmunkat. Azonban csak akkor tudsz bízni Jézusban, ha igazán ismered.

A fejed és a szíved közötti különbségről van itt szó. Hadd mondjak egy példát erre, ami segít bemutatni a különbséget. Kiváltságnak érzem, hogy sok embert ismerek, közöttük sok hírességet is. Ismerem Bill Gates-t. Ugyanazon a színpadon tartottunk előadást és a kanapén ülve elmagyaráztam neki a PEACE tervet[1]. Ismerem Bill Gates-t, de mégsem ismerem igazán. Nem közeli személyes barátom, és nem tudom miért viselkedik úgy, ahogy.

A feleségemet viszont igazán ismerem. Több mint 40 éve vagyunk házasok. Pontosan tudom, miért viselkedik éppen úgy, ahogy. Ismerem a gondolkodásmódját, és tudom, hogy mi az, ami fontos neki.

Amikor arról van szó, hogy ismerjük Istent, akkor egy igazi, élő kapcsolatról beszélünk. Ezt jelenti bízni Istenben.  

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan lehetséges, hogy valaki tud Istenről, de mégsem ismeri őt igazán?
  • Te hogyan igyekszel megismerni Istent? Hogy néz ki ez a te életedben?
  • Hogyan néz ki egy olyan személy élete, aki bízik Jézusban?

[1] A Saddleback gyülekezet missziós alapítványának programja, amelynek célja a szükségben levők segítése a világ elmaradott régióiban.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása