Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A tisztaság elkötelezettséggel kezdődik

2018. július 13. 03:00 - Erika1832

Hogyan maradhat meg  [valaki] a tisztaság útján?  Ha nem a te beszédednek megtartása által?  Zsolt. 119:9. (NIV-fordítás)

jozsef_es_putifarne.jpg

Lehetséges a 21. században szexuális területen tiszta életet élni? Nemet mondani a házasság előtti szexuális együttlétre és a házasságban ezen a területen hűségesnek maradni?

 Igen! De ehhez el kell köteleznünk magunkat.

 A Biblia azt mondja, "Hogyan maradhat meg [valaki] a tisztaság útján? Ha nem a te beszédednek megtartása által?” Zsolt. 119:9. (NIV-fordítás).

 Ahhoz, hogy szexuális területen tisztaságban tudjunk élni a huszonegyedik században (vagy bármely más században, hogy úgy mondjam), szükségünk van egy irányelvre, melyhez igazodhatunk. Ezt az alapelvet kialakíthatod te magad, de választhatod Istenét is. Döntsd el, hogy Isten tud-e többet életedről vagy te.

 Isten írott igéjében van néhány dolog, ami nem népszerű - különösen azok, amik a szexuális élettel kapcsolatosak. Miért beszél erről a területről úgy, ahogy beszél? Azért, mert ő jobban ismeri a szexualitást, mint te, és sokkal jobban megérti annak következményeit. Döntened kell: "Isten, amikor nem értem, amikor nem tetszik, és amikor nem népszerű, akkor is azt fogom tenni, amit a te beszéded mond, függetlenül attól, hogy én mit gondolok, és függetlenül attól is, hogy a barátaim mit gondolnak erről."

Mindaddig, amíg nem vagy hajlandó elkötelezni magad ilyen módon, az olyan, mintha elzárnád a Bibliádat és lefeküdnél bárkivel. Enélkül az elhatározás nélkül nem tudsz tisztán megmaradni egy tisztátalan világban. Csak úgy tudsz tisztán megállni, ha igazodsz Isten irányelveihez.

Isten gondolta ki a szexualitást. Az Ö ötlete volt, de néhány feltételt is rendelt hozzá. Isten ezzel kapcsolatos álláspontja soha nem változott meg. Nagyon egyértelmű, függetlenül a közvélemény-kutatásoktól, vagy bármi mástól.

A szexuális élet sokkal több, mint fizikai érintkezés. Ez egy spirituális cselekmény, amely fizikai, társadalmi, jogi és érzelmi következményekkel jár. Ha a szexuális élet csak fizikai érintkezés volna, akkor olyan lenne, mint egy kézfogás. Nem számítana, hogy kinek, kivel van szexuális kapcsolata. De a szexualitás sokkal több, mint egy fizikai érintkezés.

A Biblia világossá teszi, hogy a szexuális élet kizárólag olyan férj és felesége számára van fenntartva, akik házasságban kötelezték el magukat egymásnak. Bármi, ami ezen kívül esik, úgymint a házasság előtti, vagy a házasságon kívüli szexuális élet, jelentős következményekkel jár érzelmeinkre, lelki életünkre, és akár károsíthatja is fizikai állapotukat.

Isten alapelvei a te érdekeidet veszik figyelembe. Ha azok szerint akarsz élni és el akarod kerülni azokat a negatív következményeket, amelyek azok figyelmen kívül hagyása miatt érnek – el kell kötelezned magad.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért fontos, hogy elkötelezd magad Isten szexuális tisztaságra vonatkozó iránymutatása mellett, már azelőtt, hogy kísértésbe ejtő helyzetbe kerülnél?
  • Mik azok a dolgok a világban, amik még nehezebbé teszik, hogy elutasítsuk a szexuális kísértést?
  • Milyen következményei vannak a szexualitás területén elkövetett bűnöknek?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.