Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Arra használd a pénzed, hogy fejleszd magad

2018. augusztus 08. 03:00 - Erika1832

 "Igazság, bölcsesség, intés, és értelem – ezekért érdemes pénzt kiadni, viszont túl értékesek ahhoz, hogy eladd őket." Példabeszédek 23.23. (GNT fordítás)

 2018_08_02.png

Az anyagi javainkat szeretjük az életünk még kényelmesebbé tételére fordítani, de a Biblia arra tanít minket, hogy bölcsebben tesszük, ha ezeket inkább a személyiségünk fejlesztésére használjunk fel.

Isten azt akarja, hogy a pénzünk egy részét saját magunkba fektessük be  — az egyéni és lelki fejlődésünkbe. A Biblia azt mondja, hogy:  "Növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, és Üdvözítőnk, Jézus Krisztusunk ismeretében"  2 Péter 3:18. (TLB fordítás)

A Biblia azt is mondja, "Vedd meg az igazságot – és ne add el azt szeretetért vagy pénzért; vedd meg a bölcsességet, vedd meg az okítást, vedd meg az értelmességet!” (Példabeszédek 23:23) Isten azt akarja, hogy fejleszd a képességeidet, és képezd magad úgy, hogy azzá az emberré válhass, amilyennek ő gondolt el téged.

Bármelyik alkalommal, amikor a pénzünket egy keresztény könyv megvásárlására adjuk ki, vagy olyan dologra használjuk fel, ami a növekedésünkben segít minket, Isten Növekedési Alapjába fektetünk be. Amikor a pénzünket arra fordítjuk, hogy elvégezzünk egy tanfolyamot, vagy, megtanulunk valamit, aminek segítségével azzá válunk, amivé Isten szeretné, hogy alakuljunk, a saját növekedésünkbe fektetünk be.  És Isten mosolyog, mert így a pénzünket megfelelő módon használjuk fel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Mi tart téged vissza attól, hogy a személyiséged növekedésébe fektess be?
• A lelki életed területén milyen fejlődést szeretnél elérni ebben az évben? A kiadásaidban megmutatkozik, hogy mint keresztény, a szellemi növekedésnek adsz elsőbbséget?
• Ma milyen lépést fogsz megtenni annak érdekében, hogy a krisztusi jellem fejlődhessen benned?

*(Daily Hope by Rick Warren 2018.08.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása