Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kinek a hangjára hallgatsz?

2018. augusztus 15. 03:00 - K. Juc

„Kezdd ISTENNEL – a tanulás első lépése, hogy meghajolsz Isten előtt; csak a bolondok hagyják figyelmen kívül az ilyen bölcsességet és tudást.” (Példabeszédek 1:7, The Message fordítás)

photo-409443_think-different_p-968x423.jpg

Talán feltűnt, hogy amint kitűzöl egy célt az életedre, az emberektől szinte azonnal ehhez hasonlókat kezdesz hallani: „Mégis kinek gondolod magad?”, „Úgysem lehet megcsinálni.”, „Felejtsd el!”.

A kétkedők hangjával szemben a legjobb ellenszer, ha Isten hangjára hallgatsz. Gondolj bele, hányan kritizálták Noét élete során: „Ez a Noé azt hiszi, hogy Isten szól hozzá, de igazából csak lenyomja az ingatlanok árát a környéken azzal, hogy a háza előtt építi azt a bárkát.”

A Biblia szerint Noé figyelt Isten hangjára. És mit hallott? Hallotta Isten figyelmeztetését, hogy a világ el fog pusztulni. Elhitte, amit addig még nem látott. Ez a hit – amikor biztosak vagyunk valamiben, amit nem látunk.

Noé nem fordult el a jövőre vonatkozó képtől, amit Istentől kapott. Helyette megépítette a bárkát.

Isten neked is adni fog az életedre egy célt, amiről sokan azt fogják gondolni, hogy őrültség. De neked továbbra is arra kell irányítanod a figyelmedet, amiről tudod, hogy Isten mondta az Ő szaván, a Biblián keresztül. Azután el kell menned megépíteni a saját bárkádat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miként hagytad, hogy a negatív vélemények vagy a félelem visszatartson a céljaid elérésétől?
  • Milyen álom megvalósításáért küzdenél, ha nem félnél a negatív véleményektől?
  • Hogyan tudod gyakorolni Isten hangjának meghallását?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása