Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha kerülőúthoz érsz, ne add fel!

2018. augusztus 18. 03:00 - daniella_89

"Isten mindig éber, folyamatosan keresve embereket, akik teljesen elkötelezettek felé" (2Krónikák 16:9, The Message fordítás)

detour-road-closed-construction.jpg

Ha Isten ad neked egy elhívást, biztos lehetsz benne, hogy utad során belefutsz majd késlekedésekbe, nehézségekbe, kerülőutakba és zsákutcákba. Ezek az élet természetes velejárói. De felkészülhetsz rájuk.

Például, ha valakinek, akkor Noénak volt joga a csüggedéshez. Tudod milyen sokáig tartott felépítenie a bárkát? Százhúsz évébe telt! El tudnál tölteni 120 évet egy projekten dolgozva anélkül, hogy egy szóval is bátorítanának?

Noé bízott Istenben. Mikor meghallotta Isten figyelmeztetését a jövőről, Noé hitt, bár semmi jele nem volt egy árvíznek. Fogadok, hogy sok olyan nap volt, mikor nem volt hozzá kedve, de 43 800 napon át mégis elment ugyanarra a helyre, és dolgozott. Sosem adta fel.

Te se add fel az álmod! Ne add fel az álmod a házasságodról! Ne add fel az egészségeddel kapcsolatban! Ne, ne, ne add fel! Isten kezében van az irányítás. Te nem olvastad az életed utolsó fejezetét. Isten már megírta, de te még nem olvastad.

A Biblia azt mondja: "Isten mindig éber, folyamatosan keresve embereket, akik teljesen elkötelezettek felé" (2Krónikák 16:9, The Message fordítás). Isten olyan embereket keres, akik odaszánták magukat Neki és az Ő tervének, hogy megáldhassa őket.

Szeretnél egy lenni közülük? Akkor ne add fel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az az isteni nagyságú álom, amit készen állsz feladni nehézségek és késlekedések miatt?
  • Hogyan növekedtél lelkileg a kerülőutak és késések által?
  • Mennyire szeretnéd, hogy Isten megáldjon, ahogy teljesen odaszánod az életedet neki?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása