Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Készíts grafikont a szellemi növekedésről

2018. szeptember 09. 03:00 - Anika Enikő

“Figyeljünk oda és ragadjuk meg, amit hallunk, hogy el ne sodródjunk.“ (Zsidók 2:1) 

audit-chart-graph-hand-writing-finance-1446811-pxhere_com.jpg

A szellemi érettségre jutás folyamatában együtt kell működnöd Istennel. Ennek egyik módja az, hogy elhiszed, Isten munkálkodik az életedben - még akkor is, ha nem így érzed. A szellemi érettségre jutás néha fárasztó és lépésről lépésre történő munka, és a fejlődés fokozatosan történik. A Biblia ezt mondja: “Mindennek megvan a kijelölt ideje; minden dolognak az ég alatt.” (Prédikátor 3:1, GNT fordítás)

A szellemi életünknek is vannak évszakjai, időszakai. Néha egy rövid, intenzív növekedési időszak van (tavasz), amit egy stabilizáló és próbákkal teli időszak követ (ősz és tél).

Hogy mi van azokkal a problémákkal, szokásokkal és sérülésekkel, amiktől csodával határos módon szeretnél megszabadulni? Lehet csodáért imádkozni, ám ne légy csalódott, ha az imamegválaszolás egy fokozatos változáson keresztül valósul meg. Idővel a lassú, állandó vízfolyás a legkeményebb sziklát is lecsiszolja, a nagy szikladarabokat kavicsokká változtatja. Idővel egy kis hajtás óriási, 107 méter magas vörösfenyővé tornyosul.

Vezess naplót a megtanultakról, vagy írd fel egy jegyzetfüzetbe a tanulságokat. Ne az eseményeket írd le, hanem azt, amit tanultál azokból. Írd le az ösztönös megérzéseidet és azt, amit Isten önmagáról, saját magadról, az életről, emberi kapcsolatokról vagy más egyébről tanít neked. Jegyzed fel ezeket, hogy később majd át tudd nézni, vissza tudj emlékezni és át tudd adni a következő nemzedéknek (lásd: Zsoltárok 102:18 és 2 Timóteus 3:14).

Azért kell újra és újra tanulnunk a leckéket, mert elfelejtjük őket. Ha rendszeresen átolvasod a szellemi növekedéseddel kapcsolatos feljegyzéseidet, az segíthet, hogy ne menj keresztül sok szükségtelen fájdalmon és bánaton. A Biblia azt mondja: “Figyeljünk oda és ragadjuk meg, amit hallunk, hogy el ne sodródjunk. “ (Zsidók 2:1)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az elmúlt hónapban tapasztaltad, hogy érettebb lettél szellemileg? És az elmúlt évben?
  • A szellemi növekedés melyik időszakában, évszakában vagy jelenleg?
  • Papír és toll használatán kívül milyen más lehetőségek vannak arra, hogy fel tudd jegyezni a szellemi növekedéseddel kapcsolatos dolgokat?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása