Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten nem a kiváltságosoké

2018. október 10. 03:00 - csmsdvd

 „[ Ígéret ] nemcsak a törvényből valóknak, hanem az Ábrahám hitét követőknek is” (Róm 4:16)

Isten nem a kiváltságosoké, számít rád függetlenül származásodtól, állapotodtól, vagy bűneidtől. Neki nem számít, hogy vallásos vagy, esetleg voltál vallásos vagy van valami vallási háttered családban, rokonságban.

A Római levél 4:16 verse szerint: „[ Ígéret ] nemcsak a törvényből valóknak, hanem az Ábrahám hitét követőknek is”. Kik azok az emberek, akik Ábrahám hitét követik? A zsidók. Istent először a zsidók ismerték meg, mindenki más előtt.

Elgondolkodtál már azon, miért a zsidó volt “a kiválasztatott nép”? Valóban Isten jobban szereti őket, mint bárki mást? Nem. Őket szándékosan, céltudatosan választotta ki: hogy terjesszék mindenki másnak a hírt, csak egy igaz Isten van. Ők a többiek számára úgy voltak, mint a misszionáriusok.

Most Isten ezt a feladatot a gyülekezetekre bízta, azaz mindenkire, aki Krisztusban bízik, függetlenül a származásától. Isten azt mondja a szabadítás mindenki számára elérhető, aki szívből, hittel vallja. "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül" (Róm 10:13) A Mennyországban nincsenek külön kvóták. Nem azt mondja, hogy csak a valóban jó emberek, akik az Úr nevét hívják, és azt sem, hogy az igazán vallásosak vagy csak az okosok. Bárki, aki az Úr nevét hívja szabadul.

A szomorú dolog, hogy azok, akik tudják Isten kegyelme egy ajándék, mégis szeretnék a saját útjukat járni a Mennyország felé. Az gondolják, hogy ők annyira jók, hogy nincs szükségük Isten szabadító ajándékára Krisztuson keresztül.

Lehet, hogy valami remek, klassz dolgot tettél az életedben, de ha azt gondolod ez visz el a Mennyországba, felejtsd el. Az egyetlen út, ami elvisz oda, ha elfogadjuk Isten ingyen kegyelmét, ami bárki számára elérhető.

Elfogadtad-e Jézust szabadítódnak?

A Biblia azt mondja, a mennybe csak akkor jutunk el, ha az Úrban bízunk, az ő Fia, Jézus Krisztus által. Tehát nem tudjuk kiérdemelni Isten szeretetét és saját magunkat a mennybe juttatni. A Biblia azt mondja: kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Ef. 2:8-9)

Amennyiben még nem bíztad magad Jézusra, hogy követed őt, miért várnál még? Ha szeretnéd átlépni a határt, elhatározva, hogy hiszel Jézus Krisztusban és követed őt, mond el a következő imát:

„Kedves Jézus, azt az ígéreted adtad, amennyiben hiszek benned, bármi amit eddig rosszul tettem, megbocsájtatik, valamint megtudom az életem célját, és azután majd befogadsz egy napon a mennyei örökkévalóságodba.

Megvallom neked bűneim, és hiszem, hogy Te vagy az én Megváltóm. Azt ígérted, ha megvallom bűneim és hiszek benned, te megszabadítasz engem. Hiszem, hogy szabadításom kegyelemből jön, a hit által, és nem a cselekedeteim által. Befogadlak az életembe, mint az én Uramat. A mai nappal átadom neked életem minden részletének irányítását. Te rendelkezz az életem felett.

Jézus, szeretnék megnyugodni a te szeretetedben. Köszönöm neked, hogy nem tudom kiérdemelni és nem tudok megdolgozni érte. Életem hátralevő részében nem magamat, hanem téged szeretnélek szolgálni. Alázatosan rád bízom életem, és kérem ments meg, és fogadj be családodba. Nevedben kérem. Ámen.”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan válaszolsz arra az igazságra, hogy semmit sem tudsz tenni azért, hogy Isten jobban szeressen mint eddig, mint ahogy azért sem hogy kevésbé szeressen?
  • A gyülekezetben te milyen feladatot vállalsz, hogy közvetítsd a szabadítás üzenetét?
  • Mit jelent „az Úr nevét hívni”?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.03.)              

Szólj hozzá!
Címkék: zsidó hit kegyelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.