Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Okkal vagy megmentett!

2018. október 23. 03:00 - daniella_89

„Nem látjátok, hogy nem élhettek úgy, ahogy kedvetek tartja, eltékozolva azt, amiért Isten olyan nagy árat fizetett?... Engedjétek tehát, hogy az emberek meglássák Istent bennetek és általatok." (1Kor 6,20 - MSG fordítás)

mary_redemption.jpg


Egy csodálatos ellentmondás van Isten kegyelmében. Teljesen ingyen van azok számára, akik hitben Jézus elé járulnak, mégis Isten kegyelme a legdrágább ajándék, amit valaha kaphatunk.

Ez Isten fiának életébe került.

Tehát annak fényében, amit Jézus tett értünk, hogyan kellene reagálnunk? Hálásnak kell lennünk. Az egyik módja hálánk kimutatásának Isten felé az, hogy az életünket céllal és hasznosan éljük.

Nem tudod igazán megérteni Isten kegyelmét és az árat, amit fizetett, hogy ez számodra elérhető legyen, ha úgy élsz, ahogy te akarsz, ha Jézus parancsait figyelmen kívül hagyod és az életedet olyan dolgokra pazarolod, amik nem számítanak. A Biblia ezt mondja: „Nem látjátok, hogy nem élhettek úgy, ahogy kedvetek tartja, eltékozolva azt, amiért Isten olyan nagy árat fizetett?... Engedjétek tehát, hogy az emberek meglássák Istent bennetek és általatok." (1Kor 6,20, MSG ford).

Emlékszem, amikor Ronald Reagan elnök egy ellene elkövetett sikertelen merénylet kapcsán ezt mondta: "Úgy érzem, oka volt annak, hogy megmenekültem, és azután minden időmet átadtam Istennek."

Mindannyiunkban meg kellene legyen az elhivatottság érzése. Jézus azért halt meg a kereszten és azért mentett meg minket, hogy változást idézzünk elő az életünkkel. Jézus nem azért halt meg a kereszten, hogy csak éljünk, ahogy mi akarunk. Célja volt azzal, hogy megteremtett minket. Egy feladatra hívott el, és azt akarja, hogy azt teljesítsük.

A Biblia így szól az 1Péter 4,10-ben: „Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai." (NIV fordítás). Okkal kaptatok szellemi ajándékokat, képességeket, oktatást és kapcsolatokat – hogy másoknak segítsetek és beszéljetek nekik Jézusról.

Isten megváltott, hogy használhasson!

A Biblia azt mondja, egyedül Istenben bízva, Fián, Jézus Krisztuson keresztül juthatunk a Mennyországba. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét vagy megdolgoznunk a Mennybe kerülésért. A Biblia azt mondja, "Kegyelemből van üdvösségetek, hit által - ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka - nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedhessen." (Efézus 2:8-9, NIV fordítás).

Ha nem bíztad még rá az életed Jézusra és még nem döntöttél amellett, hogy követed őt, miért várnál tovább? Ha készen állsz átlépni a határt és döntést hozni amellett, hogy hiszel Jézusban és követed őt, mondd el neki ezt az imát:

"Drága Jézus, te megígérted, hogy ha hiszek benned, minden, amit valaha elrontottam, megbocsátod, hogy megtudom az életem célját és hogy egy nap te majd befogadsz az örökkévaló otthonodba a Mennyben.

Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megmentőm. Azt ígérted, ha bevallom a bűnömet és benned bízom, megmenekülök. Megbízom a te Igédben, ami azt mondja, hogy a megváltás kegyelemből van, hit által, és nem bármi olyasmiért, amit én teszek. Befogadlak az életembe mint Uramat. Ma visszahelyezem a te kezedbe az életem minden részének irányítását. Jogod van beleszólni az életembe.

Jézus, szeretnék megnyugodni a te szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy dolgoznom érte. Arra akarom használni az életem hátralevő részét, hogy téged szolgállak, nem önmagamat. Alázattal rád bízom az életem és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. A Te nevedben imádkozom. Ámen."

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Láttál másokat eltékozolni az ajándékaikat?
  • Aggódsz amiatt, hogy te is eltékozolod az ajándékaid? Kérdezd meg Istent, hogy mit akar, hogy tegyél, hiszen céllal kaptál tőle ajándékokat.
  • Milyen szellemi ajándékokat és képességeket adott neked Isten, hogy másoknak tudj segíteni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása