Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Másokat csapsz be, ha nem használod az Istentől kapott tehetségedet

2018. november 11. 03:00 - gabormel

Isten mindenkit megajándékozott a lelki ajándékai széles választékának valamelyikével. Használd azokat jól, hogy egymás szolgálatára legyenek!” (1Pt 4:10 NLT fordítás).

gifts-from-heaven.jpg

 

A Biblia így fogalmaz 1Pt 4:10-ben: „Isten mindenkit megajándékozott a lelki ajándékai széles választékának valamelyikével. Használd azokat jól, hogy egymás szolgálatára legyenek!” Amikor másokat segítesz képességeid használatával, Istent dicsőíted.

 

Isten arra próbál rávezetni téged, hogy légy közreműködő! Isten nem a maga javára áldott meg téged tehetségekkel és képességekkel. Azért adta, hogy mindezek más emberek javára váljanak, illetve mások tehetsége a te javadat szolgálja.

 

Annyira hálás vagyok azoknak az embereknek, akik tehetségesek azokban a dolgokban, amikben én nem vagyok jó. Például hálás vagyok a könyvelőknek, mivel eléggé hadilábon állok a könyveléssel. Hálával tartozom mindazoknak, akik tudják, hogyan kell az adókat fizetni.

 

Hálás vagyok azoknak az embereknek, akiknek a gépekhez van tehetségük. Még egy porlasztót sem tudtam megjavítani, mikor szükség lett volna rá. Azt sem tudom, hol kell keresni!

 

Különböző tehetségekkel rendelkezünk.

 

Isten megáldott engem is néhány tehetséggel. Az egyik tehetségem az, hogy Isten Igéjét más emberek számára érthetővé tegyem. Amikor ezt a képességet használom, áldottá válsz. A tehetségem neked szól, és ez segítség számodra.

 

Azonban a lényeg az, hogy te is tehetséges vagy valamiben. A kérdés az, hogy mások áldására, segítésére használod-e?

 

Ha nem használod az Isten által adott tehetséget, akkor ezzel másokat csapsz be. Képességeid használata útján dicsőítheted Istent. „Használd jól az ajándékokat, hogy egymás szolgálatára legyenek!” Istent dicsőíted, ha mások szolgálatára használod a képességeidet.

 

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

 

  • Milyen ajándékokkal áldott meg az Isten?
  • Hogyan használod az Istentől kapott ajándékaidat mások szolgálatára? Milyen más módokon akarhatja Isten, hogy mások javára használd azokat?
  • Hogyan kell a segítséget elfogadni valakitől, hogy az az ember, Isten dicsőítésére használhassa ajándékait?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása