Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A bölcsesség ajándék.

2018. december 16. 03:00 - magyarosijulia

„Így megtudják Isten titkát, aki Krisztus maga. Ő a kulcs, amely megnyitja Isten bölcsességének és tudásának minden rejtett kincsét." (Kol 2:2-3 GNT fordítás)

Hogyan szerezhetsz bölcsességet? Egyszerűen eldöntöd egy nap, hogy összeszedsz minden bölcsességet, amire szükséged van? Újévi fogadalomként megfogalmazod, hogy bölcs leszel? Nem!

Ez a különbség a tudás és a bölcsesség között: a tudás a tanulásból ered, a bölcsességet viszont Isten adja.

Hogy tudást szerezz, szét kell nézned! Hogy bölcsességed legyen, fel kell nézned!

A tudás az értelemből fakad. A bölcsesség a kinyilatkoztatásból ered. A tudás olyan valami, amit megtanulsz. A bölcsesség ajándék.

A Jakab 1:5-ben ezt írja: „Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől". A bölcsesség ajándék Istentől. Ő pedig egy nagylelkű Isten. Ő szeret ajándékokat adni a gyermekeinek. Csak annyit kell tenned, hogy kérj!

A Biblia ezt írja a Kolossé 2:2-3-ban: „Így megtudják Isten titkát, aki Krisztus maga. Ő a kulcs, amely megnyitja Isten bölcsességének és tudásának minden rejtett kincsét." (GNT fordítás) Minden megtalálható egy személyben, Jézus Krisztusban. Ha Isten bölcsességét akarod, be kell engedd Jézust az életedbe. Be kell hívnod Őt az életedbe ezt mondva: "Jézus, segíts az embereknek az én kezeim által!  Szeresd az embereket az én szívemmel! Add a Te bölcsességed az én elmémbe!

Hol van szükséged bölcsességre? A házasságodban? A gyerekeiddel? A munkádban? Abban, hogy miként viszonyulsz az emberekhez? Az első lépés, hogy elfogadd Jézus Krisztus szabadítását és behívd Őt az életedbe. Utána, nap nap után, folyamatosan kéred a bölcsességet, prioritássá teszed Isten szavának olvasását, és közösségbe maradsz más keresztyénekkel. Miért? Mert a vas élesíti a vasat, egy bölcs barát élesít egy másik barátot. Az emberek bölcsessége attól is függ, hogy milyen társasághoz tartoznak.

Elmondod ezt az imát ma?

„Uram, szükségem van a bölcsességedre a kapcsolataimban. Segíts, hogy ne váltsam ki az emberek haragját! Segíts, hogy ne mondjak vagy tegyek meg dolgokat csak azért, hogy elégtételt szerezzek magamnak! Segíts, hogy ne kicsinyeljem le mások érzéseit, hanem tartsam őket tiszteletben, attól függetlenül, hogy egyet értek vagy nem! Segíts, hogy ne legyek védekező, és ne kritizáljam mások javaslatait, hanem legyek értelmes és hajlandó megbeszélni a dolgokat!

Segíts, hogy ne hangsúlyozzam mások hibáit, hanem mutassak kegyelmet, mert nekem is kegyelemre van szükségem! Segíts, hogy ne gyötörjek másokat a múltukkal, vagy olyasmikkel, ami már mögöttünk van! Segíts, hogy ne leplezzem a gyengeségeimet, mert meg akarom tanulni, hogy nyitott és őszinte legyek! Uram, kérlek, add a Te bölcsességedet, és munkálkodj bennem és általam minden nap, hogy bölcs döntésekkel viszonyuljak másokhoz! Ámen."

Ha nem vagy kapcsolatban Krisztussal, meghívlak, hogy mondd el ezt az imát:

„Drága Jézus Krisztus, nem értek mindent, de van egy űr a szívemben, amit egyedül csak Te tudsz betölteni. Felismerem, hogy azért teremtettél, hogy szerethess és kapcsolatom legyen Veled. Ma át akarom lépni a határt, és meg akarom alapozni ezt a kapcsolatot. Behívlak az életembe és a szívembe. Része akarok lenni a családodnak, az egyháznak. Arra akarom szánni az életem, hogy segítsek azoknak, akiknek szüksége van rád, megmutatva nekik szeretetedet. Bölcsességgel teli életet akarok élni, és tudom, hogy ez csak úgy lehetséges, ha Te vagy az életem központjába. Köszönöm a megváltás ajándékát, és hogy szeretsz engem. Jézus nevében. Ámen."

Ha elimádkoztad ezt az imát, Isten meghallott téged, és megtetted az első lépést a keresztyén életbe. Kérlek jelezz nekem a Rick@PastorRick.com e-mailcímen (angolul) és értesíts erről, én pedig elküldök néhány ingyenes anyagot, melyek segítenek elindulni a Jézussal való utadon!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása