Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Pénz: Isten kedvenc eszköze arra, hogy megpróbáljon téged

2019. január 24. 03:00 - Besther

„Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok betörnek, és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem törnek be, és nem lopják el. Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is." (Máté 6:19-21)

Isten arra használja a pénzt, hogy megpróbáljon téged, tesztel vele. Nem adja oda áldásait csak úgy, akárkinek. Először szeretné látni, hogy megbízható vagy-e. Ha már rád bízhat anyagi javakat, azután fog rád bízni lelki javakat. De ha még a pénzzel sem gazdálkodsz jól, akkor egyáltalán miért adná neked azokat a dolgokat, melyek igazán számítanak?

A pénzügy, a pénz kezelése Isten kedvenc eszköze arra, hogy megpróbáljon téged. Pénzedet arra használja, hogy különféle módokon próbára tegyen.

A pénz megmutatja, hogy mit szeretsz a legjobban.

Ha valóban tudni szeretnéd, hogy mi az, ami fontos számodra, akkor nézz bele a naptáradba, tekints bele a folyószámládba. Mert az, ahogy eltöltöd az idődet és az, amire elköltöd a pénzedet, arról beszél, hogy mit szeretsz a legjobban.

A Máté 6:19-21 ezt mondja: „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön... hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben... Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is."  Tedd a pénzedet arra a helyre, ahol a szívedet szeretnéd látni.

A pénz megmutatja, hogy valójában miben bízol.

A pénz jelenti a biztonságot, a biztonságod? Vagy bízol Istenben? Bízol a boldogságodban vagy bízol Istenben, hogy megadja? Hiszed, hogy a pénz által érzed jól magad, vagy hiszed, hogy Isten tesz téged elégedetté? A pénz a hit mindent eldöntő erőpróbája.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek könyve 11:28-ban, „Elbukik, aki gazdagságában bízik, de az igazak virulnak, mint a lomb." 

A pénz megmutatja, hogy Isten bízhat-e benned.

A pénz, a pénzhez való viszonyod nem csak azt mutatja meg, hogy bízol Istenben; hanem azt is, hogy Isten bízhat-e benned. A Lukács 16:10-12-ben ezt mondja: „Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűségesek, ki bízza rátok az igazit? És ha másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?" 

Az, ahogy a pénzzel bánsz, meghatározza, hogy Isten mennyire tudja megáldani az életedet. Egyszer meg fogod érteni, hogy milyen közvetlen kapcsolat is van a pénz kezelése és Isten áldásai között. Ösztönözni fog abban, hogy a pénzügyeket úgy igazgasd, hogy Isten megáldjon lelki erővel is.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit mondasz, mi a te szívednek vágya? Ahogy most használod a pénzed, az segíti a válaszodat?
  • Ha ma elveszítenéd az állásodat, mit tennél? Hiszed, hogy Isten gondoskodik rólad?
  • Úgy gazdálkodsz Isten erőforrásaival, hogy az megmutatja hited mélységét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása