Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Soha ne légy zavarban kiállni az igazságért

2019. február 14. 03:00 - ReveSz

"Nem szégyen szenvedni keresztény léted miatt. Dicsérd az Urat ezért a kiváltságért, hogy az Ő nevén hívnak téged!" (1 Péter 4:16, NLT fordítás)

 

7013449-nature-green-wallpaper.jpg

Sose kéne zavarjon az, hogy kiállj az igazságért és tedd ami helyes. A Biblia azt mondja: "Nem szégyen szenvedni keresztény léted miatt. Dicsérd az Urat ezért a kiváltságért, hogy az Ő nevén hívnak téged!" (1 Péter 4:16, NLT fordítás)

Hadd kérdezzelek meg: Egy sértés meg fog téged ölni? Nem! Ha valaki elnyom, az megöl téged? Nem! Bántani fog ha valaki elnevez téged vagy megcímkéz, azért mert kiálltál Krisztus mellet? Nem! Ha egy trollkodó ember az interneten zaklat téged és mindenféle vitába akar belekeverni, akkor annak tönkre kell tennie téged? Nem! Ez nem fog megölni.

Létfontosságú megértened egy igazságot, ami fel fogja szabadítani az életed. Nincs szükséged más emberek elismerésére ahhoz, hogy boldog légy.

Lehet évekig próbálkoztál megszerezni bizonyos emberek elismerését. Gyűlölöm ezt mondani neked, de ha még nem szerezted meg, nem is fogod megszerezni. A jó hír, hogy nincs is rá szükséged! Nincs szükséged senki elismerésére ahhoz, hogy boldog légy. Nem számít, mit teszel az életben, úgyis lesz valaki, akinek nem fog tetszeni. Nem kerülheted el az elutasítást.

Ha így is, úgy is elutasításban fogsz részesülni, amikor helyesen cselekszel, akkor lehet, hogy jobb, ha továbbra is ezt kapod tőlük, mintsem hogy helytelenül cselekedj.

Fontos erre emlékezned, amikor ellenszéllel nézel szembe. Ha más emberek véleménye többet jelent neked, mint Isten véleménye, akkor össze fogsz törni amikor ezek az emberek támadni fognak a Jézus melletti hited miatt. De ha Istenre fókuszálsz és tudod mi a helyes, akkor szilárdan meg fogsz tudni állni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan hat az elismerés utáni vágyad azon válaszodra, mikor lehetőséged van kiállni Jézusért és tenni ami helyes?
  • Hol találhatod meg azt a bátorítást amire szükséged van, hogy szilárdan megállj amikor az emberek szembemennek a hiteddel?
  • Miért segít az, ha tudod, hogy más hívők is vannak akik ugyancsak szenvednek az evangéliumért?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása