Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten imáidon keresztül mutatja ki jóságát

2019. március 03. 03:00 - Besther

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Máté 7:7)

Amikor elfelejted, hogy Isten milyen elszántan szeretne neked segíteni, akkor elkezded saját kezedbe venni a dolgokat, nem kérdezed Őt, és nem kéred a segítségét.  

Talán megkérdezed Istent a "nagy dolgokról", de a "kis dolgokról" már nem. Valójában Istennek minden kicsi. Isten szemében egyik kérésed sem túl nagy! Ő számon tartja minden egyes hajszáladat és azt is tudja, hogy hány darab esett be ma reggel a mosdókagylódba.  

Istennek nem kellemetlen, nem zavaró, amikor kérsz tőle valamit. Ő első helyre teszi az imádságot. Ezért mondja az Újtestamentum több mint hússzor, hogy kérjünk akármit imádságban: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Máté 7:7)

Ha valami elég nagy ahhoz, hogy aggódj miatta, akkor elég nagy az imádkozáshoz is. Az aggódás nem hoz megoldást, de az imádság igen.

Isten pont úgy növeli a hited és a bizalmad, ahogy egy szülő tanítja gyermekét bizalomra maga iránt (Lukács 11:13). Először a gyermeknek fel kell ismernie, hogy valami hiányzik neki, valamire szüksége van. Másodszor a gyermeknek el kell mondania, mit szeretne, és legvégül a szülő megadja neki, amit szeretne.

Isten ugyanezt a rendszert használja, hogy megtanítsa neked, hogyan bízz benne. Van valami kérésed vagy kívánságod. Ezt elmondod Istennek. Ő ezt megadja neked és így megtanulod, hogy még inkább bízhatsz benne. Ha nem beszélsz kívánságaidról Istennek, akkor hogyan növekedhetnél hitben? Ez az egyetlen útja annak, hogy ezt megtanuld.

Isten, akkor tudja jóságát kimutatni, ha kéred Tőle. A válaszára viszont türelmesen kell várnod. Sokszor azért nem ad rögtön választ, mert ezzel teszi próbára hitedet.

Úgy tanulunk meg megbízni Istenben, ha megtapasztaljuk, milyen számtalan módon tudja kéréseinket és imáinkat megválaszolni. Ez emlékeztet minket arra, hogy Isten megbízható és rá mindig számíthatunk.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen gondolatok tartanak távol attól, hogy Isten segítségét kérd (olyanok, mint "Nem szolgáltam rá Isten jóságára?", "Először keményen kell dolgoznom." vagy "Isten jó, de talán nem mindig.")?
  • Isten leginkább a pénzen és a pénzügyeken keresztül szereti próbára tenni a hitünket. Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Mire van szükséged ma? Kérd Isten segítségét, de kezdésként először adj hálát neki az eddig kapottakért!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása