Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Edzed az elméd, hogy Istenre figyelj

2019. április 04. 03:00 - csmsdvd

„Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amelyet most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem.” (Gal 2:20)

„Szüntelenül imádkozzatok” mondja a Biblia az 1Thessz 5:17 versében.

Hogyan tudjuk ezt megtenni? Egyik módja, a napközbeni „lélegzetvételnyi ima”, amit sok keresztyén évszázadokon keresztül csinált. Kiválasztasz egy tőmondatot vagy egyszerű szöveget, amit egy lélegzetvétellel tudsz Jézusnak mondani: ”Velem vagy.” „ Kegyelmedben vagyok.” „Tőled függök” „Szeretnélek jobban megismerni.” „Hozzád tartozom.” „ Segíts hinnem benned”.

Használhatsz rövid bibliai igéket:”Nekem az élet Krisztus.” "Nem hagysz el engem.” ”Istenem vagy.”

Imádkozz, ahányszor csak tudsz, mélyen a szívedbe vésve. Csak légy bizonyos affelől, hogy valóban az Urat dicséred és nem próbálod őt manipulálni arra, hogy a te ajánlatodat teljesítse.

Isten jelenlétében lenni egy képesség, amit, mint egy szokást, gyakorolni tudsz. Ahogyan a zenészek skáláznak nap mint nap, hogy a csodaszép zenét könnyedséggel tudják játszani, te is tanulhatod, hogyan gondolhatsz Istenre a nap különböző szakában. Edzeni tudod az elmédet, hogy Istenre figyelj.

Kezdetben jó ha emlékeztetőket készítesz, ami a gondolataidat folyamatosan visszavezeti arra, hogy Isten minden pillanatban veled van. Kezdjél el vizuális emlékeztetőket elhelyezni magad körül. Kis címkéket tehetsz magad elé, olyanokat mint: „Isten éppen most, miattam velem van.”

Amennyiben ezeken keresztül személyes jelenlétének megtapasztalására vágyódsz, akkor nem érted a lényeget. Nem azért dicsőítjük Istent, hogy jól érezzük magunkat, hanem azért, hogy jót tegyünk. Nem egy érzelem a célod, hanem egy folyamatos tudatosítás, hogy Isten mindig jelen van. Ez az imádságos életforma.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Próbáld ki már ma a lélegzetvételnyi imádságot, ezáltal tisztelve Istent. Milyen változást tapasztalsz a magatartásodban és másokkal való kapcsolattartásban?
  • Milyen címkék azok, amik legjobban hozzásegítenek ahhoz, hogy Isten jelenlétére utaljanak?
  • Gondolj arra, hogyan tanultál meg egy hangszeren játszani, vagy valamilyen sportot űzni. Hogyan használhatod ezeket a képességeidet arra, hogy imádságos életet élj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.28)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása