Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy mutasd ki szereteted követelőző vagy önző embereknek?

2019. április 19. 02:55 - managercoach.hu

“A szeretet soha nem adja fel, mindig hisz, mindig remél és mindent eltűr.” (1 Korinthus 13:7, NLT fordítás)

A szeretet lehet nagyon kimerítő is. Ne hagyd magad senkitől megtéveszteni, aki az ellenkezőjét mondja. Az a szeretet, ami igazán más, mint a világi szeretet, kiborító lehet.

Néha érezheted úgy magad, hogy egy kicsiny darabka szeretetet sem tudsz adni. Talán ember-intenzív munkát végzel, pl. tanítasz, értékesítő esetleg ügyfélszolgálatos vagy és amikor hazaérsz, azt gondolod: „Nem akarok hallani több problémát, igényt vagy bánatot.” Eleged van!

Vagy szeretni kellene valakit, aki követelőzik, önzően viselkedik, és soha nem fogja viszonozni szeretetedet. Ilyeneknél azt gondolhatod: „Elég volt. Nincs több!”

Bár ez teljesen természetes emberi reakció, de nem az, amire Isten felszólít a Bibliában. A Biblia azt mondja, “A szeretet soha nem adja fel, mindig hisz, mindig remél és mindent eltűr” (1 Korinthus 13:7, NLT fordítás). A szeretet – tehát - soha nem adja fel!

Hogyan tudsz folyamatosan szeretni másokat? Úgy hogy újratöltődsz!

Amikor gyerekeim kicsik voltak, voltunk egy légiparádén. Lenyűgöző volt, ahogy egy üzemanyag-szállító repülőgép a levegőben feltöltötte egy vadászgép üzemanyag tartályát. Soha nem fogom elfelejteni.

De el tudod képzelni, hogy egy vadászgépet vezetve azt mondják „Nem kell újratölteni”? A vadászgép lezuhanna és elégne. A hosszú távú repüléseknél a vadászgépet újra kell tölteni!

Ahhoz, hogy folyamatosan tudj szeretni, úgy, ahogyan azt Isten akarja, neked is újra kell tölteni „szeretet tartályodat”. Nézz körül a társadalomban és számtalan olyan kapcsolatot látsz, ami tönkrement és kiégett, mert az emberek nem töltötték újra „szeretet tartályukat”.

Hogyan tudod feltölteni szeretet tartályodat? Kezd azzal, hogy hagyod Istent, hogy szeressen téged. „Azért szeretünk, mert Isten előbb szeretett minket” (1 János 4:19, NIV fordítás)

Amikor kimerült, fáradt vagy, és el sem tudod képzelni, hogy kimutatod valaki iránt a szeretetedet, emlékezz: Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte egyszülött fiát, hogy meghalljon érted.

Ez az igazi feltöltődés! Ez az, ami átsegít nehézségeken, amikor abba akarod hagyni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen döntéseket tudnál meghozni ezen a héten, ami segítene, hogy feltöltsd magad és szeretetet adj másoknak?
  • Isten szeretetének milyen jellemzőjét tudnád hitelesen képviselni?
  • Ha már nem tudsz bízni valakiben vagy leírtál valakit, hogyan tudnád szeretetedet kimutatni iránta - még ma?

*(Daily Hope by Rick Warren 2019.04.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása