Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istent ismerni a legfontosabb.

2019. május 05. 03:00 - Lilla:)

"Minden más értéktelen ahhoz a határtalanul nagy értékhez képest, hogy  ismerem az én Uramat, Jézus Krisztust. Érte elhagytam mindent, minden mást szemétnek ítéltem, hogy megszerezhessem Krisztust." (Filippi 3:8., NLT fordítás)

Sosem válhatsz Isten barátjává, ha csak a szabadidődben foglalkozol vele. A fontossági sorrended első helyén kell, hogy álljon Isten megismerése.

Pál azt mondja ezzel kapcsolatban: "Minden más értéktelen ahhoz a határtalanul nagy értékhez képest, hogy  ismerem az én Uramat, Jézus Krisztust. Érte elhagytam mindent, minden mást szemétnek ítéltem, hogy megszerezhessem Krisztust." (Filippi 3:8., NLT fordítás)

Te is ezt teszed? Minden nap teljes szíveddel Istent keresed?

Jegyezd meg: rajtad múlik, milyen közel kerülsz Istenhez. Isten barátjává akkor válhatsz, amikor a barátja akarsz lenni. Ez nem múlik senki máson. Nem hibáztathatod a feleséged, a férjed, a szüleid vagy a gyermekeid. Rajtad áll, hogy milyen közel vagy Istenhez. Ha pedig távol érzed magad tőle, tippelj, vajon ki távolodott el ... Ez esetben nem Őt tetted az első helyre az életedben.

Az, hogy ismerhetjük és szerethetjük Istent, életünk legnagyobb kiváltsága. Az pedig, hogy Ő is ismer és szeret bennünket, a legnagyobb öröm az életünkben.

Észrevettem, hogy megtudhatjuk, kinek mi fontos az alapján, hogy megfigyeljük, mivel dicsekszik. Ha valakinek a gyermekei a legfontosabbak az életben, akkor velük dicsekszik, ha a munkája, akkor azzal, ha az utazás vagy az, hogy minél több élményt szerezzen, akkor erről beszél folyton. Ha te a bulizásról, a szórakozásról vagy a ruhákról beszélsz a legtöbbet, akkor szerinted mi a legfontosabb számodra? ... Arról beszélsz és azzal dicsekszel, ami a legtöbbet ér számodra.

Isten azt mondja a Jeremiás 9:23-24-ben: "A bölcs nem kérkedik a bölcsességével, ahogy az erős sem az erejével vagy a gazdag a vagyonával. Ha bárki dicsekedni akar, akkor azzal tegye, hogy engem ismer és megért" (GNT fordítás).

Miért? Mert erről szól az élet. A legfontosabb dolog, hogy Istent ismerjük. Az univerzum Istene szeret téged és kapcsolatba akar veled kerülni. Ha közelebb kerülsz Istenhez, békességed lesz és egészen más perspektívából fogod látni az életedet. Ez igazán jó hír!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan kell átalakítanod a fontossági sorrendedet, hogy Isten megismerése kerüljön az első helyre?
  • Az alapján, hogy miről beszélsz a legtöbbet, mit mondanának az emberek, mi a legfontosabb az életedben?
  • Hogyan tudnál a mindennapi beszélgetéseidben az Istennel való kapcsolatoddal büszkélkedni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása