Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Képes vagy bárhol és mindenhol dicsérni Istent?

2019. június 06. 03:00 - Lilla:)

nr3.jpg

"Hálátokat énekeljétek el neki; énekeljetek dicséretet Istenünknek!" (Zsoltárok 14:7. TLB fordítás)

Nyilván észrevetted már, hogy a zene és a szeretet együtt jár, hiszen a zene szívből jön. Ez nem olyasmi, amihez az eszedet kell használnod. Ez olyasmi, ami a lelked mélyéről jön, az érzéseidből fakad.

Rengeteg szerelmes dal van a világon. Sőt, vannak kifejezetten olyan rádióállomások, amik csak szerelmes dalokat sugároznak. Azonban tisztában vagy vele, hogy sokkal több dal íródott Jézus Krisztusról, mint bármilyen más témáról a világon? A kereszténység egy éneklő hitvallás. Miért? Mert nem csak a vallásról szól, hanem egy szeretet-kapcsolatról – az Istennel való kapcsolatról, aki annyira szeret, hogy egyetlen Fiát elküldte, hogy meghaljon érted, és aki azt szeretné, hogy viszont szeresd.

A Zsoltárok 147:7 azt mondja: "Hálátokat énekeljétek el neki; énekeljetek dicséretet Istenünknek!" (TLB fordítás) Semmi sem tudatosíthatja benned annyira Isten szeretetét és jelenlétét az életedben, mint az, hogy énekelsz és dicséred őt.

Lehet, hogy azt gondolod: „De hát nem érted? Én nem tudok énekelni.” A Biblia azonban arról beszél, hogy örömteli zajt csinálj. Tudom, hogy képes vagy erre, mert amikor elmész egy meccsre, vagy valaki megházasodik, valószínűleg te is örömittasan lármázol. Úgy hogy engedd csak ki! Nem kell eltalálnod a megfelelő hangot. Egyszerűen csak örömteli zajt kell keltened.

Képes vagy Istent dicsérni az imaház falain kívül is? Igen, hiszen a dicséret egyszerűen annak a megnyilvánulása, hogy szereted Istent. Ez azt jelenti, hogy dicsérheted akár a zuhany alatt is, az udvaron a füvet nyírva, mosogatás közben, munkába menet az autóban, üzletkötés közben vagy akár a golf pályán is. Kifejezheted a szereteted bárhol, így mindenhol. Ez pedig azt jelenti, hogy bárhol tudsz énekelni is.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen gondolatok töltik ki az elméd, miközben az imaházban énekelsz? Mire koncentrálsz?
  • Milyen gyakran fejezed ki a hálád Istennek énekkel? Naponta? Gyakran? Alkalmanként? Ritkán?
  • Mi az, amit helyettesíthetsz az életedben énekléssel vagy dicsőítő dalok hallgatásával, hogy gyakrabban eszedbe jusson Isten dicsőítése?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása