Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne keseredj el, amikor sorscsapás ér, inkább az összképre figyelj!

2019. június 14. 03:00 - FAmelita

"Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen megyek is el. Az ÚR adta, az ÚR elvette. Áldott legyen az ÚR neve!" (Jób 1:21)

Amikor csalódás ér, akkor teljesen rendben van, ha elmondod Istennek, hogy mérges, hogy szomorú, vagy éppen lehangolt vagy. Nincs kivetni való abban, ha kifejezed érzelmeidet Istennek.

Csak ne keseredj meg!

Amikor sűrűsödnek a problémák, akkor az elkeseredettség azt mondja: ne bízz Istenben! Ez olyan fertőzés, ami darabokra tépi az életed - ha hagyod.

Jób mindenféle nehézséget elviselt. Elveszítette családját, vagyonát, és egészségét. De ahelyett, hogy megkeseredett volna, inkább az összképet nézte.

Jób azt mondta "Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen megyek is el. Az ÚR adta, az ÚR elvette. Áldott legyen az ÚR neve!" (Jób 1:21) Jób megértette, hogy Isten kézben tartja a dolgokat, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy minden teljesen szétesőben van.

Én ott voltam mindhárom gyerekem születésénél. Láttam, hogy semmijük sincs, mikor megérkeztek erre a világra. Nem voltak játékaik, portfóliójuk, gardróbjuk, vagy éppen aktatáskájuk. És pont eleget prédikáltam temetéseken ahhoz, hogy tudjam, senki nem visz semmit magával a túlvilágra.

Üres kézzel jöttél és azzal is fogsz távozni.

Amikor a sorscsapások, csalódások jönnek - márpedig jönni fognak -, arra kell koncentrálj, hogy Isten, a te életedben is az összképet nézi. Sok minden meg fog még változni életedben. A hited is kipróbálódik.

Sem Jóbnak, sem neked nem ígértek tökéletes életet. Valószínűleg te sem kapsz magyarázatot, hogy miért jönnek a nehézségek. De mindig dönthetsz úgy, hogy bízol Istenben. Nem számít, hogy milyen csapás ér, akkor is bízhatsz abban, hogy:

  • Isten szeretete irántad sosem múlik el.
  • Istennek terve van életeddel.
  • Isten gondot visel életed minden részletére.
  • Isten, akkor is uralja a helyzeteket, amikor ezt te nem látod.
  • Isten véd, óv téged. 

Függetlenül a sorscsapásoktól, ez az összkép életedre. Akkor is erre az öt igazságra alapozhatod az életedet, amikor minden szétesőben van körülötted.

Ha ezt az összképet nézed, akkor nem fogsz megkeseredni!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan küzdöd le a keserűségedet, amikor csalódások érnek?
  • Hogyan változik a hozzáállásod a csapásokhoz, amikor megérted az ”összképi” igazságokat?
  • Ki az, az ember, akivel megosztanád ezt az üzenetet ezen a héten?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.06.07.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása