Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A mennyei szurkolók serege

2019. június 26. 03:00 - magyarosijulia

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát" (Zsidókhoz írt levél 12:1).

maxresdefault_5.jpg

A hazai pálya előnye rengeteget számít a sportban. Az otthon játszó csapatok sokszor lényegesen jobb eredményt érnek el, mint azok, akik idegenben játszanak. Amikor egy csapatnak van szurkolótábora, akkor gyakran képességeiket meghaladó teljesítményt tudnak hozni.

A Biblia azt mondja, hogy neked is van egy ilyen táborod, amelyik neked szurkol. A Zsidókhoz írt levél 12:1-ben azt olvassuk, hogy „Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát".

Semmit sem tehetsz úgy, hogy valaki ne lássa, neked is vannak nézőid. A Menny figyel. De emiatt nem kell bepánikolnod, sőt, biztatásodra van, hiszen van egy saját szurkolótáborod. A Biblia azt tanítja, hogy mindenki, aki a mennyben van, szurkol neked.

Arra talán már rájöttél, hogy Isten mindenről tud. A Biblia szerint „Az Úr szemei forognak az egész földön...” (2Krónika 16:9). Az Úr semmiről sem marad le, tud minden dolgodról, tudja, hogy mikor vagy jó vagy rossz állapotban, ismeri minden gondolatodat, minden aggodalmadat, minden győzelmedet. Mindent.

Ezen túl azonban körbevesz téged „a bizonyságtevőknek ekkora fellege” is. Mózes figyel téged. Ábrahám nyomon követi a veled történő eseményeket. Minden hívő, aki valaha élt, figyeli, hogy hogyan éled meg a hitedet.

Szurkolnak neked. Amikor félsz, akkor azért szorítanak, hogy legyen elég bátorságod. Amikor fel akarnád adni, akkor arra biztatnak, hogy folytasd. Amikor jelentéktelennek, elfeledettnek érzed magad, akkor is ott vannak veled.

Mindenkinek van olyan időszaka, amikor úgy érzi, hogy senki sem hisz benne, vagy soha nem tarthat szünetet, vagy soha semmi sem sikerül. Amikor te is így érzel, emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül. A te mennyei szurkolótáborod hiszi, hogy óriási dolgokat tudsz véghez vinni Isten segítségével!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen dolgokat tudnál véghez vinni, ha tényleg elhinnéd azt, hogy egy hatalmas szurkolótáborod van a mennyben?
  • Isten mindent tud rólad. Ez félelmet kelt benned, vagy bátorít téged? Miért?
  • Mit gondolsz, kik azok a hűséges emberek az életedből, akik már eltávoztak előtted, és talán együtt szurkolnak neked a mennyben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása