Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy hajlandó félbeszakítani dolgokat!

2019. augusztus 03. 03:00 - Lilla:)

„Jézus erre ezt mondta neki: Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj!” (Lk 10,37).

adventure-1807524_960_720.jpg

Ha úgy akarsz másokat szolgálni, ahogy Jézus szolgál téged, akkor dobd ki az ablakon az időbeosztásod. Az embereknek akkor van rád szüksége, amikor szükségük van rád. Hajlandónak kell lenned félbeszakítani a dolgokat.

Nem az időbeosztásod alapján van rád szüksége az embereknek. A szeretetre és mások szolgálatára gyakran alkalmatlan időben van szükség. Egy dolgot biztosan tudunk Jézusról: hajlandó volt félbeszakítani a dolgokat. Megállt és segített.

Jézus mondott egyszer egy példázatot az irgalmas samaritánusról, aki rátalált egy összevert és kirabolt emberre a Jerikóba vezető úton. Egy pap és egy másik egyházi személy már elsétált mellette anélkül, hogy segítettek volna neki, a samaritánus azonban megállt.

Gondolj csak arra, milyen kifogásokat kereshetett volna ő is, ami igazolja, hogy tovább mehet anélkül, hogy segítene! Mondhatta volna: „Megvannak a saját gondjaim, amiken rágódhatok”, vagy „Fontos üzlettel kell most foglalkoznom”, vagy „Majd valaki más segít neki”.

Az az igazság, hogy minden alkalommal, amikor kifogásokat keresel, hogy miért ne segíts valakinek, akit Isten eléd helyezett, az ördög rögtön ott terem, és máris a füledbe súg egyet. Ő a legnagyobb örömmel mond neked akár ezer kifogást is, hogy miért nincs időd, energiád vagy pénzed segíteni valakinek, akinek szüksége lenne rád.

Amikor azonban sérült emberrel találkozol, fel kell ismerd: ez egy lehetőség, hogy fejlődhess a szolgálatban és megtanulj szeretni – így akarja Isten életed ezen pillanatait használni.

Amikor ma belefutsz egy ilyen lehetőségbe, hogyan fogsz rá válaszolni? Egyszerűen csak elhaladsz mellette? Vagy megragadod a pillanatot?

Jézus időt szakít rá, hogy segítsen neked, amikor szükséged van rá. Amikor Jézus befejezte az irgalmas samaritánus példázatát, azt mondta: „Menj el, te is hasonlóképpen cselekedj!” (Lk 10,37).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan tudnál réseket beiktatni az időbeosztásodba, hogy könnyebben ki tudd mutatni mások számára a szereteted?
  • Milyen félelmektől kellene megszabadulnod, hogy képes legyél kimutatni mások felé a benned rejlő jóságot?
  • Készülj fel ezen a héten: Isten azt akarja, hogy mutasd ki jóindulatodat valaki iránt, aki az utadba kerül. Mit felelsz erre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.07.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása