Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten különleges munkát tartogat számodra

2019. augusztus 18. 03:00 - Besther

„Isten maga az, aki azzá teremtett minket, akik vagyunk, és új életet adott nekünk Krisztus Jézusból; hosszú korszakokkal ezelőtt eltervezte, hogy ezt az életet mások segítésében kellene töltenünk.” (Ef 2,10 TLB fordítás)

caucasian-3390232_960_720.jpg

Isten olyan szolgálatra hívott el téged, amilyet el sem tudsz képzelni. Azért vagy a földön, hogy változtass, és hozzájárulj a változáshoz. 

Nem csak azért lettél teremtve, hogy fogyasztó legyél, nem csak evésre, lélegzésre, és azért, hogy elfoglalj egy helyet a világban. Azért vagy, hogy hozzátegyél a földi élethez. Isten szeretné, ha valamit vissza is adnál.

A Biblia azt mondja, „Isten... olyan jó cselekedetek céljára alkotott minket, amiket már elkészített számunkra, hogy megtegyük.” (Ef 2,10 GNT fordítás). A „jó cselekedetek” a te szolgálatod a világ felé. Bármikor, amikor egy embertársadnak segítesz, akkor az Úrnak szolgálsz. (Lásd: Kol 3,23–24; Mt 25,34–45 és Ef 6,7.)

Amit Isten Jeremiás prófétának mondott, az rád is igaz: „Mielőtt megteremtettelek az anyaméhben, kiválasztottalak. Mielőtt megszülettél, rendkívüli munkára különítettelek el.” (Jer 1,5 NCV fordítás).

Sok ember „rendkívüli munkának” tartja a szolgálatot, amit papok és lelkészek végezhetnek. Isten viszont családjának minden tagját elhívta erre a szolgálatra. A Bibliában a „szolga” és „lelkész” szavak szinonimák, ahogy a „szolgálat” és a „lelkészség” is. Ha keresztény vagy, akkor lelkész is vagy, és amikor szolgálatot végzel, akkor lelkészi munkát végzel.

Gondolkoztál már valaha azon, hogy Isten a megtérésünk után miért nem vesz egyből minket magához, miért nem visz a mennybe? Nem visz, ugyanis itt kell maradnunk, hogy betöltsük a terveit. Amikor ő megmentett téged, akkor neki már céljai voltak veled. Isten szolgálatot adott neked a gyülekezetben és küldetést a világban.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi tart vissza attól, hogy elfogadd Isten hívását, hogy őt szolgáld?
  • Miért zavarhatja az emberek egy részét, hogy ezt a szolgálatot bárki végezheti, aki Jézust követi és nem csak papok?
  • Isten szolgálatot adott neked a gyülekezetben, a világban. Mit kell tenned ma a saját környezetedben: az otthonodban, a szomszédodban vagy a közösségedben? Függetlenül attól, hogy milyen kicsi, mit tennél?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása