Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tippek, hogy hol kellene szolgálnod

2019. augusztus 20. 03:00 - Ivanyina Krisztina

 „Ahogyan a víz tükrözi az arcot, úgy tükröződik a szívben az ember" (Péld 27,19).

depositphotos_10774121-stock-photo-heart-on-a-bible-love.jpg

A Biblia a „szív" kifejezéssel vágyakat, reményt, érdeklődést, ambíciót, álmokat és az érzelmeidet fejezi ki. A szíved képviseli az összes motivációdat: azt, amit szeretsz csinálni, és amivel a leginkább törődsz. Még ma is használjuk ebben az értelemben ezt a szót, amikor azt mondjuk, hogy „Teljes szívből szeretlek!”

A Biblia azt mondja, hogy ami a szívedben van, az mutatja meg, hogy ki vagy valójában: „Ahogyan a víz tükrözi az arcot, úgy tükröződik a szívben az ember" (Péld 27,19). Nem az vagy, akit mások gondolnak rólad, vagy amire a körülmények kényszerítenek. A szíved határozza meg a valódi énedet. Meghatározza, amit mondasz, meghatározza az érzelmeidet, és meghatározza a viselkedésed.

Testi szempontból mindannyiunknak egyedülálló szívverése van. Ugyanúgy, ahogy mindenkinek egyedülálló ujjlenyomata, szemlenyomata és egyedi hangja van, szívverésünk is kisebb eltéréseket mutat egymástól. Hihetetlen, hogy a valaha élt több milliárd ember közül egyiknek sem volt olyan szívverése, mint a tiéd!

Ugyaígy, Isten mindannyiunknak egyedülálló érzelmi szívverést adott, amikor olyan dolgokról, tevékenységekről vagy körülményekről gondolkozunk, amelyek érdekelnek minket. Ezek olyan nyomok, amelyek által szolgálhatod őt.

A szív szó másik jelentése a szenvedély. Vannak bizonyos dolgok, amelyek iránt mély szenvedélyt érzünk, és vannak olyan dolgok, amelyek kevésbé érdekelnek bennünket. Néhány dolog iránt lelkesedünk, míg bizonyos dolgok untatnak. Ahogyan felnőttél, tapasztalhattad, hogy olyan dolgok iránt lelkesedsz, amelyek iránt senki más a családban.

Honnan jöttek ezek az érdeklődések? Istentől. Okkal adta neked ezeket, és azt akarja, hogy másokat szolgálj velük.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen dolgok, tevékenységek iránt érzel szenvedélyt? Hogyan használod fel ezeket Isten dicsőítésére?
  • Gondolkodj el, hogy mire fordítod a legtöbb idődet és energiád! Hogyan igazodnak ezek az érzelmi szívverésedhez?
  • Miért akarja Isten, hogy szenvedélyesen, odaadóan szolgáld őt?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása