Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha Isten érted van, ki lehet ellened?

2019. augusztus 22. 03:00 - FodorImi

 

„Az angyal bátorította őket: »Ne féljetek! – mondta. Jó hírt hozok nektek, amely nagy öröm lesz minden ember számára«” (Lk 2,10 – NLT fordítás).

woman-591576_1920.jpg

Annak tudata, hogy Isten érted van, megváltoztatja az életre vonatkozó egész látásmódodat. Felhagysz azzal, hogy úgy gondolj Istenre, mint aki készen állva azért néz le a mennyből, hogy elkapjon, amikor elrontasz valamit.

Azonban nem kell félnünk Istentől. Ő azért van, hogy sikeres legyen az életed; egy célért teremtett, és azt akarja, hogy sikeres legyél. Maga Isten, a te Teremtőd az, aki  mérlegelni fogja a sikereidet az életben, senki más.

Ez különlegesen jó hír!

Sajnálatos módon egyes emberek félnek Istentől, és már attól idegesek lesznek, ha valaki beszél róla. Tudod miért? Bűntudatot éreznek, és így kezdenek gondolkodni: „Ha közel kerülök Istenhez, majd ki fog oktatni. Emlékeztetni fog minden dologra, amit elrontottam, aztán még rosszabbul fogom érezni magam.”

Nincs semmi sem távolabb az igazságtól. Jézus azt mondta: „Nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megmentsem.” Azt mondta: „Nem azért jöttem, hogy leszidjalak, azért jöttem, hogy megmentselek.”

És ha Isten érted van, ki lehet ellened?

A Bibliában van Istennek 365 üzenete, amelyek ezzel a kifejezéssel kezdődnek: „Ne félj!” Más szavakkal, az esztendő minden egyes napján olvashatsz egy üzenetet Istentől, amely valójában azt mondja: „Nem kell félned! Érted vagyok! Veled vagyok! Szeretlek téged!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan változik meg az életed, ha mélyen hiszed, hogy Isten érted van? Ha küzdesz azzal, hogy elhidd ezt az igazságot, kérd Istent, hogy segítsen!
  • Mit gondolsz, miért fél sok ember Istentől?
  • Milyen más bibliai versek beszélnek arról, hogy Isten érted van? Próbálj meg memorizálni egyet közülük ezen a héten!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása