Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Találd meg az egyedi értéked Krisztus testének tagjaként!

2019. szeptember 01. 03:00 - Erika1832

„Épp úgy, mint a testünk sok részből áll, így van Krisztus testével. Mi mind részei vagyunk, és mindannyiunkra szüksége van, hogy teljessé tegyük, mert mindannyiunknak különböző feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van mindenki másra” (Róm 12,4–5 TLB fordítás).

puzzle.jpg

Csak Krisztus testében találod meg az egyedi értéked. A Biblia azt mondja, valamennyien különbözőek vagyunk, de együtt meg tudjuk valósítani azt, amit soha nem tudnánk megtenni önmagunkban.

Amikor Krisztus testének része vagyunk, fel fogjuk fedezni a munkájában a szakterületünket, amiben lényegesek vagyunk.

Ezt a gyülekezeten kívül sehol máshol nem fogod megtalálni. Nem fogod felfedezni a munkában, sem az edzőteremben, sem egy atlétikai csapatban.

A Biblia azt mondja: „Épp úgy, mint a testünk sok részből áll, így van Krisztus testével. Mi mind részei vagyunk, és mindannyiunkra szüksége van, hogy teljessé tegyük, mert mindannyiunknak különböző feladatunk van. Tehát egymáshoz tartozunk, és mindenkinek szüksége van mindenki másra” (Róm 12,4–5 TLB fordítás).

Ez az igerész négy dolgot említ meg arról, hogy hogyan illeszkedünk egymáshoz Krisztus testén belül.

Krisztus teste sok különböző részből áll. Csak nézz körül! Elmondhatod, hogy mindannyian különbözőek vagyunk. Senki sem néz ki úgy, mint te, senkinek sem olyan a hangja, mint a tiéd. Isten tervezett így bennünket, mivel szereti a változatosságot.

Mindannyiunkra szükség van, ahhoz, hogy a testet teljessé tegyük. Senki sem mondhatja: „Nem vagyok fontos.” Az egyháznak mindannyiunkra szüksége van.

Mindannyiunknak van feladata. Mindannyiunknak különböző szerepe és szolgálata van. Ha a fizikai testünk összes része mind ugyanazt tenné, akkor rendetlenség lenne. Ugyanez igaz a gyülekezetre is.

Egymáshoz tartozunk. Nem csak Istenhez tartozunk, hanem Krisztus testében egymáshoz is. Mindannyiunknak szüksége van a többiekre.

Krisztus testén kívül ezt nem kaphatod meg. Hogy tényleg megismerhesse a világ az egyedi adottságodat, szükséges, hogy az egyház aktív része légy.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Miért menekülünk el gyakran saját egyediségünktől?
  • Az egyházi családodon belül hogyan fedezted fel az egyedi értékedet?
  • Sorolj fel néhányat mások egyedi ajándékai közül, aminek láttad a virágzását az egyházban!

*Daily Hope by Rick Warren (2019.08.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása