Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit értéke egy hitetlen világban

2019. szeptember 18. 03:00 - magyarosijulia

„Amikor az Embernek Fia visszajön, hány embert fog találni a földön, aki hisz?” (Lk 18,8 NLT fordítás)

1_q3azvqasb_zpjjyswim8sw.jpegEgy egyre hitetlenebb világban élünk. Ez egy olyan világias hely, ahol az értékek eltolódtak, és egyre nő az énközpontúság. Ha Jézus ma jönne vissza, hány hívő embert találna? Te közöttük lennél?

A Biblia világosan elmondja, hogy Isten keresi a hűséges embereket. A Krónikák második könyve 16. fejezetének 9. verse ezt írja: „Mert az Úr szemei oda-vissza kutatnak az egész földön olyan embereket keresve, akiknek a szíve tökéletes őfelé, hogy így megmutathassa az ő nagy hatalmát abban, ahogy megsegíti őket." (TLB fordítás).

Isten azért keresi a hűséges embereket, mert meg akarja őket áldani. Meg akarja mutatni az ő nagy szeretetét hatalmas ereje által. A mi hűségünk a kulcs, mely megnyitja Isten áldásait az életünkben.

Jézus ezt mondta: „Legyen a ti hitetek szerint!” (Mt 9,29). Isten áldásokat akar árasztani életed minden területére, legyen az a családod, a karriered, a pénzügyeid, az egészséged vagy a kapcsolataid. Ez az áldás nem mindig olyan, amilyennek mi elképzeljük, de Isten ennek ellenére kimunkálja azt az életünkben. És mindezt a hited mértéke szerint cselekszi. Ha nagy hited van, nagy áldásokban lesz részed. Ha kishitű vagy, az áldások is kicsik lesznek. De ha nincs hited, akkor Isten áldása nem lesz az életeden.

Sajnos nagyon nehéz olyan embereket találni, akik valójában bíznak Istenben, és Krisztusért élnek napról napra. A Biblia ezt írja: „Mindenki arról beszél, hogy mennyire hűséges és hívő, de próbálj csak meg olyat találni, aki valóban az!" (Péld 20,6 GNT fordítás).

Amikor Ádámmal és Évával belépett a bűn a világba, mindannyiunkat megrontott. Egyikünk sem cselekszi a jót folyamatosan. De a hit kulcs a győzelemhez. Minél nagyobb a hitünk, annál több győzelmet fogunk megtapasztalni az életünkben.

„Isten minden gyermeke le tudja győzni a világot, és a hitünk az, ami ezt a győzelmet adja" (1Jn 5,4 CEV fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha a nagy hit nagy áldásokhoz vezet, akkor miért küszködnek mégis olyan sokat egyes hívő emberek?
  • Melyek azok a pillanatok, csodák, vagy imamegválaszolások, melyek növelték az Istenbe vetett hitedet?
  • Hogyan lehet bizonyságtétel a te hited olyan emberek számára, akik nem ismerik Jézus Krisztust személyes Szabadítójukként?
*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.11.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása