Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor túlterhelt vagy, állj szilárdan!

2019. szeptember 23. 03:00 - ReveSz

„Bízz az ÚRban, a te Istenedben, és állni fogsz a földeden. Hidd el azt, amit a prófétái mondanak neked, és sikeres leszel” (2Krón 20,20 GNT fordítás).

felix-meynet-eb-miyrzspe-unsplash.jpg
Mikor a problémáidra koncentrálsz ahelyett, hogy Istenben bíznál, akkor ki fogsz merülni. El fogsz bukni, hiszen Isten nem úgy alkotott meg, hogy a csatáidat egyedül vívd meg. Nincs meg ahhoz az erőd, hogy minden problémát a saját erőddel harcolj meg. Isten erejére van szükséged.

Nem tudsz egyszerre a problémáidra és Istenre is koncentrálni. Arra nézz, hogy ki Isten, és mit ígért, hogy tesz érted.

Az élet tele van olyan dolgokkal, amelyek megpróbálnak, kifárasztanak és lenyomnak. Amikor kifáradsz, akkor kell azt mondani Istennek: „Sajnálom, de nem bírok ezzel a helyzettel, pedig én mindent megpróbáltam. Neked kell átadnom, mert ez meghaladja az erőmet.”

És mit kell tenned, amikor túlterhelt vagy? Állj szilárdan!

Szilárdan állni annyi tesz, mint csendesen bízni Isten jellemében. Sikerrel jársz, amikor bízol abban, amit ő mond az Igéjén és a Szentlelkén keresztül. Amikor kapcsolatban vagy Istennel, soha nem kell feladnod, mert szilárdan állsz.

Amikor a nehézségek leterhelnek, megkísérthet az, hogy kitérj a terhek alól. Isten azonban nem akarja, hogy elfuss a nehéz helyzetek elől. Ő nem szeretné, ha feladnád a becsületed. Isten azt akarja, hogy bízz benne a nehézségek idején, és tanulj azokból. Ha elfutsz, kihagyod a lehetőséget, hogy Isten megtanítson valamire, és valószínűleg később újra kell tanulnod majd a leckét.

Isten elkötelezett a sikered mellett. De őrá kell nézned, és benne és az ő szavában kell bíznod, ha szilárdan akarsz állni.

„Bízz Istenben szíved mélyéből, ne próbálj mindent magad kitalálni! Hallgass Isten hangjára mindenben, amit teszel, mindenhol, ahol jársz, ő az egyedüli, aki pályán fog tartani. Ne feltételezd, hogy mindent tudsz (Péld 3,5‭–7 The Message fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi van mostanában a fókuszod középpontjában? Esetleg ez akadályozott már abban, hogy Istenhez fordulj segítségért, amikor egy nehéz helyzettel néztél szembe?
  • Milyen az, amikor valaki bízik Isten jellemében és Igéjében?
  • Hogyan tudnád még inkább szem előtt tartani azt, hogy jobban megismerd Istent és Igéjét? Milyen szokásokat tudnál kialakítani, hogy jobban emlékezz Isten neked tett ígéreteire?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása