Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem engedheted meg magadnak, hogy ne fizess tizedet

2019. szeptember 24. 03:00 - I. K.

 „Tiszteld az URat vagyonoddal, egész jövedelmed legjavával!” (Péld 3,9 NLT fordítás)

Related image

A Biblia azt mondja: „Tiszteld az URat vagyonoddal, egész jövedelmed legjavával!” (Péld 3,9 NLT fordítás). Ez a tized elve. Ez az elv azt mondja, hogy minden egyes alkalommal, amikor 100 forintot keresel, az első 10 Istennek jár vissza.

Amikor tizedet fizetünk, dicsőítjük Istent. Visszaadunk Istennek. Azt mondjuk: „Itt van egy kis része az áldásomnak. Te jóval többet érdemelsz, és mindenem, amim van, tőled van.“ Isten azt akarja, hogy felismerd, hogy minden jó dolog, amid van, ajándék őtőle. Azt akarja, hogy őt tedd az első helyre az életedben. Így megtanulhatod, hogyan légy adakozó, és utána láthatod majd, mit tesz ő a te életedben és a körülötted élők életében.

Talán azt gondolod, hogy nem engedheted meg magadnak az adakozást. Vagy azt, hogy túl sok az, hogy a bevételed 10%-át odaadd. De az igazság az, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy ezt ne tedd meg.

Létezik egy egyetemes törvény, amelyet a vetés és aratás törvényének neveznek. Ha kritikát vetek, kritikát fogok aratni. Ha adakozást vetek, vissza fog térni hozzám, és nagylelkűséget fogok aratni.

Minden földműves jól tudja ezt. Ha egy gazdálkodónak négy zsák vetőmagja van a pajtában, és látja az üres vetőföldjét, nem panaszkodik, hogy „Jaj, nincs termés!”, és nem mondja, hogy „Bárcsak lenne egy kis termés!”, hanem  kimegy a termőföldre, és elkezd magokat vetni. Ha szükséged van valamire, kezdj el vetni!

Nem tűnik logikusnak, hogy amikor szükségben vagyok, akkor adnom kellene. Ezért van szükség hitre. Isten azt mondja: „Az én utaim nem a ti utaitok. De bízhattok az én utaimban.”

Miért alakította Isten ezt ilyen módon? Mert Isten adakozó. Ő a legadakozóbb a világegyetemben, és azt akarja, hogy megtanuljunk hozzá hasonlónak lenni.

Azért vagy itt, hogy minél inkább hasonlóvá válj Krisztushoz. Kövesd Isten példáját az adakozásban, és ő olyanná formálja majd a jellemedet, amilyen az övé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a legnagyobb dolog, amit elvetettél az életedben? Milyen jó dolgokat arattál abból?
  • Ha már hűségesen fizeted a tizedet, hogyan tudnál tovább növekedni az adakozási szokásodban?
  • Ha az első számú célod Krisztushoz hasonlóvá válni, ez hogyan befolyásolja az adakozásod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.