Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Új zene az életedben

2019. szeptember 28. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Leromboljuk az érveléseket és minden törekvést, amely Isten ismerete ellen szól, és úgy irányítjuk gondolatinkat, hogy azok Krisztusnak engedelmeskedjenek” (2Kor 10,5 NIV fordítás).

1479310034547170_20170704113312676158_art_feat.jpg

Íme néhány jó hír: az agyad mindent elraktároz. De ez rossz hír is: az agyad mindent elraktároz. Az agyad nem tud különbséget tenni a képzelet és a valóság között. Az igazságot és a hazugságot is tárolja.

Mindenféle szemetet raktározol az agyadban. Felismered vagy sem, gyakran erre a szemétre alapozod a döntéseidet.

Amikor gyerek voltál, kérdezés nélkül elhitted, amit a felnőttek mondtak, mert ők tekintéllyel rendelkeztek. Lehetséges, hogy azt mondták, hogy nem vagy elég jó, vagy semmit sem fogsz érni. Hazugság volt akkor is, hazugság most is. Mégis elhitted.

Meg kell változtatnod a zenét, ami a  fejedben szól. Ahelyett, hogy olyasmit hallanál, ami hazugságon alapul, Isten Igéjének igazságát kell hallanod.

Az Ige azt mondja: „Engedd, hogy Isten új személlyé formáljon azáltal, hogy megváltoztatja gondolkodásod” (Róm 12,2 NLT fordítás). Hogyan változtass azon, ahogyan gondolkozol? Játszd le az igazság zenéjét!

Kérd Istent, hogy gyógyítsa meg az emlékeidet! Mondd el Istennek: „Szükségem van rád, hogy meggyógyítsd az elutasítás, a bűn, a neheztelés, a bűntudat és a bántalmazás emlékeit. Fájdalmat okoznak. Kérlek, gyógyíts meg!”

Töltsd meg elmédet Isten Igéjével! Minél több igazságot helyezel az elmédbe, annál több hazugságot taszítasz ki. Ahelyett, hogy minden idődet tévé nézésre és slágerek hallgatására fordítanád, töltsd meg az elmédet Isten Igéjével!

Isten Igéje azt mondja rólad, hogy szerethető (Jn 3,16), alkalmas (2Pét 1,3), értékes (Lk 12,6), megbocsátható (Zsolt 103,12) és használható (Ef 4,12) vagy.

Engedd, hogy ez az üzenet váljon életed zenéjévé, és Isten át fogja alakítani az elmédet.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A múlt melyik zenéjét vagy hajlamos újra és újra visszajátszani a fejedben?
  • Mit mond Isten Igéje arról a hazugságról, amelyeket folyamatosan újrajátszol?
  • Hogyan tudod fejleszteni ma azt a szokást, hogy tanulmányozod és memorizálod Isten Igéjét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.09.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása